Gość djkynek Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Obdzwaniam serwisy z pytaniem co? za ile i czemu tak drogo? 1250 pln na co składa sie: /ASO Tarnow/ filtr oleju 45 przeciwpyłkowy 170 powietrza 122 świece kpl. 350 !!! sic !! /jak miałem space stara w ASO za swiece wzieli 80 pln......./ olej 350 /przegięcie/ robocizna 220 w ASO Kielce za te samą +/- kase mówia, ze trzeba wymienic płyn w układzie chłodzenia, ale za olej /półsyntetyczny/ chca mniej, tak, ze sie w cenie miesci koszt chłodziwa/ Skłaniam sie powoli do zrobienia przegladu w zaprzyjaznionym serwisie innej marki, nie wiem tylko jakie tam świece kupic - moze ktoś z kolegów zorientowany ? Kosztowałoby mnie to wówczas: filtr oleju 25 przeciwpyłkowy 45 powietrza 50 świece kpl. max 100 olej 150 /Shell Helix Ultra Extra 5W-30/ 5 litrów płyn chłodniczy 60 robocizna 100 razem max 550 pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Obdzwaniam serwisy z pytaniem co? za ile i czemu tak drogo? 1250 pln na co składa sie: /ASO Tarnow/ filtr oleju 45 przeciwpyłkowy 170 powietrza 122 świece kpl. 350 !!! sic !! /jak miałem space stara w ASO za swiece wzieli 80 pln......./ olej 350 /przegięcie/ robocizna 220 w ASO Kielce za te samą +/- kase mówia, ze trzeba wymienic płyn w układzie chłodzenia, ale za olej /półsyntetyczny/ chca mniej, tak, ze sie w cenie miesci koszt chłodziwa/ Skłaniam sie powoli do zrobienia przegladu w zaprzyjaznionym serwisie innej marki, nie wiem tylko jakie tam świece kupic - moze ktoś z kolegów zorientowany ? Kosztowałoby mnie to wówczas: filtr oleju 25 przeciwpyłkowy 45 powietrza 50 świece kpl. max 100 olej 150 /Shell Helix Ultra Extra 5W-30/ 5 litrów płyn chłodniczy 60 robocizna 100 razem max 550 pln z tego co wiem to w orginale sa świece irydowe,a one są drogie tak że 350 za 4 to raczej tanio. Świeca zapłonowa DENSO - [FXE20HR11] IRIDIUM LONG LIFE kosztyie 112zł szt. NGK-PLZKAR6A-11 cena 71,32 zł szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yankee595 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Obdzwaniam serwisy z pytaniem co? za ile i czemu tak drogo? 1250 pln na co składa sie: /ASO Tarnow/ filtr oleju 45 przeciwpyłkowy 170 powietrza 122 świece kpl. 350 !!! sic !! /jak miałem space stara w ASO za swiece wzieli 80 pln......./ olej 350 /przegięcie/ robocizna 220 zdaje się, że mamy platynowe świece, a coś takiego kosztuje kilkadziesiąt złotych za sztukę no ale za to wymiana świec jest też po kilkudziesięciu tysiącach kilometrów, nie mam przy sobie instrukcji obsługi, ale chyba po 80 000 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość djkynek Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 zdaje się, że mamy platynowe świece, a coś takiego kosztuje kilkadziesiąt złotych za sztukę no ale za to wymiana świec jest też po kilkudziesięciu tysiącach kilometrów, nie mam przy sobie instrukcji obsługi, ale chyba po 80 000 km Kolega z ASO z Tarnowa chcial mnie zywcem naciac na wymiane swiec. W ksiazce jest napisane, ze wymiana po 90 000. Chyba to nie bedzie juz moj problem. Bo mi sie podoba coraz bardziej lancer sportback. Chyba bez swiec z reszta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zizu85 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 świece to NGK PLZKAR6A-11 - 71,32 zł szt. - PLATYNOWE - wymiana co 90.000km według wykazu czynności przeglądowych. Coś naciągają powinni olej wymienić, filtr oleju, korek spustowy, filtr powietrza, filtr kabinowy + sprawdzenie auta - czasami naciągają na klimatyzację wymiana płynu - powinno się to tylko robić po zimie jak już cieplej będzie - tak mi ktoś mówił. Czasami jeszcze hamulcowy chcą wymieniać - tu nie wiem po ilu tys km. A płyn układu chłodzącego silnik - kontrola krzepliwości. Pierwsza "W" po 90.000/48 mies. kolejna co 60.000km/48 mies - to wszystko dane z wykazu czynności przeglądowych. Sprawdzić jeszcze trzeba by instrukcję jak tam jest. Chyba że inni traktują to tak "*" w przypadku eksploatacji pojazdu w trudnych warunkach czynności powinny być wykonywane częściej - zgodnie z zaleceniami dot. trudnych warunków eksploatacji. djkynek - kiedy przegląd daj znać co wymienili co sprawdzili i oczywiście koszty i dla czego tak drogo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.