P11DK Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Potrzebuję porady ludzi którzy smigają na większych niż standardowe felgi w swoich Nyskach. Mam zamiar kupić felgi i sa jedne do wyrwania/ powód sprzedazy to to że gość źle dobrał rozmiar felgi do swojego auta. Czy rozmiar 205/40 R17 przypasuje do Nissana Primery P11 z 1997 roku 5d, 2.0 benzynka?? Zawias auta fabryczny. Niestety na dzień dziesiejszy nie znam ET felgi. Dlatego kieruję kolejne pytanie - jakie ET musiałoby być aby wsio zabanglało? z GÓRY DZIEKUJĘ ZA POMOC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Potrzebuję porady ludzi którzy smigają na większych niż standardowe felgi w swoich Nyskach. Mam zamiar kupić felgi i sa jedne do wyrwania/ powód sprzedazy to to że gość źle dobrał rozmiar felgi do swojego auta. Czy rozmiar 205/40 R17 przypasuje do Nissana Primery P11 z 1997 roku 5d, 2.0 benzynka?? Zawias auta fabryczny. Niestety na dzień dziesiejszy nie znam ET felgi. Dlatego kieruję kolejne pytanie - jakie ET musiałoby być aby wsio zabanglało? z GÓRY DZIEKUJĘ ZA POMOC. Witaj Powiem tam Mistrzu Miałem w GT z tyłu 225/45/16 i na sportowej sprężynie Eibacha i amortyzatorze Monroe bylo tak ze reka na płask wchodziła ale nic nie dobijało, tylko, że miałem zaklepane ranty, później te kółka zalożyłem do WP11 i na nie sportowym zawieszeniu z niepodgniętymi rantami tarło jak pupą po rżysku nawet samemu... i włąsnie dziś zaginałem ranty aby jak będzie wiosna można było pojeździć. pewnie z 205/40/17 będzie lepiej bo i opona węższa ale nie wiem czy 17 cali nie potrzebuje klepania rantów i twardszego zawiasu. tyle ode mnie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melo Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 ET od 35 do 42 i będzie ok. Dla potwierdzenia http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/6440-felgi-i-et-rozstaw-rub/ 205/40/17 będzie pasować lecz przy seryjnym zawiasie może być trochę duża szczelina między oponą i nadkolem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P11DK Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 ET od 35 do 42 i będzie ok. Dla potwierdzenia http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/6440-felgi-i-et-rozstaw-rub/ 205/40/17 będzie pasować lecz przy seryjnym zawiasie może być trochę duża szczelina między oponą i nadkolem. duża szczelina??? Napewno mniejsza niż przy 15", chyba że o czym innym myślimy. MNie tylko nurtuje to jakie musze mieć konkretne ET aby nie było problemu z 17" na seryjnym zawiasie. Przestudiuje linka, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tojamarcin Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Witam wlasnie wczoraj zalozylem do nissana primerki P10 - 205/40 R17 wszystko na seryjnym zawiasie i lezy idealnie ! wczesniej mialem orginalne 14" i te nowe sa prawie tak samo wysokie jak te 14" nic nie obciera nic nie trze - malo tego w nadkolach z przodu mam tyle miejsca u gory ze moge wlozyc wyzsze oponki np profil 45 - bede musial wlozyc sprezynki obnizajace zeby zmniejszyc troszke przeswit. i teraz najwazniejsze mam ET-40 i do tych kol o takim rozmiarze jak twoje i moje moim zdaniem ET-40 jest idealne - nic nie wystane poza blotniki jest na rowni tak jak powinno byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.