Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] spryskiwacz reflektorów?

krzych62

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie. Od miesiąca jestem posiadaczem P12 2.2 dCI. Mam problem ze spryskiwaczem reflektorów. Lampy zwykłe H7 ale spryskiwacz jest. Działa w zasadzie dobrze tzn. spryskuje lampy ale tylko prawy. Po wysunięciu spryskiwaczy prawy pryska strumieniem w lampę i jest ok ale lewy "leje" do góry wielkim strumieniem jak z fontanny. Próbowałem zatrzymać spryskiwacz po otwarciu aby zobaczyć co jest i porażka. Wyłączałem zapłon, odpinałem akumulator i za każdym razem się chowają. Mam pytanie jak otworzyć spryskiwacz aby można było coś zrobić i naprawić uszkodzenie. Prawdopodobnie co zdążyłem zauważyć to brak jest dyszki i leje się jak z węża. Z góry dzięki za jakieś rady.

Pozdrawiam Krzysztof

Podważ zaślepkę, wysuń go (trzeba siły użyć znacznej) przytrzymaj rurkę kombinerkami, wyjmij drucik-zawleczkę, zdejmij pokrywkę i już jest Twój.

• 1 rok później...

Jak tak zrobisz co powyzej kolega Tobie radzi mozesz rozwalic zaslepke jest z plastiku .. Musisz od spodu pod zderzakiem wsunac dlon i krotkim srobokretem wyjac drucik zabezpieczajacy wtedy wyjdzie bez problemu . w inny sposob popeka Tobie zaslepka i bedziesz mial problemy z jej kupnem no chyba ze kupisz komplet ktory w serwisie kosztuje 400 zl

Jak tak zrobisz co powyzej kolega Tobie radzi mozesz rozwalic zaslepke jest z plastiku .. Musisz od spodu pod zderzakiem wsunac dlon i krotkim srobokretem wyjac drucik zabezpieczajacy wtedy wyjdzie bez problemu . w inny sposob popeka Tobie zaslepka i bedziesz mial problemy z jej kupnem no chyba ze kupisz komplet ktory w serwisie kosztuje 400 zl

Wow - temat mocno nieświeży :)

Ale uwaga może się przydać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...