krzych62 Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Witam wszystkich serdecznie. Od miesiąca jestem posiadaczem P12 2.2 dCI. Mam problem ze spryskiwaczem reflektorów. Lampy zwykłe H7 ale spryskiwacz jest. Działa w zasadzie dobrze tzn. spryskuje lampy ale tylko prawy. Po wysunięciu spryskiwaczy prawy pryska strumieniem w lampę i jest ok ale lewy "leje" do góry wielkim strumieniem jak z fontanny. Próbowałem zatrzymać spryskiwacz po otwarciu aby zobaczyć co jest i porażka. Wyłączałem zapłon, odpinałem akumulator i za każdym razem się chowają. Mam pytanie jak otworzyć spryskiwacz aby można było coś zrobić i naprawić uszkodzenie. Prawdopodobnie co zdążyłem zauważyć to brak jest dyszki i leje się jak z węża. Z góry dzięki za jakieś rady. Pozdrawiam Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICEN Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Podważ zaślepkę, wysuń go (trzeba siły użyć znacznej) przytrzymaj rurkę kombinerkami, wyjmij drucik-zawleczkę, zdejmij pokrywkę i już jest Twój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych62 Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Dziękuję za szybką odpowiedź. Spróbuję jak radzisz. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszek68 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Jak tak zrobisz co powyzej kolega Tobie radzi mozesz rozwalic zaslepke jest z plastiku .. Musisz od spodu pod zderzakiem wsunac dlon i krotkim srobokretem wyjac drucik zabezpieczajacy wtedy wyjdzie bez problemu . w inny sposob popeka Tobie zaslepka i bedziesz mial problemy z jej kupnem no chyba ze kupisz komplet ktory w serwisie kosztuje 400 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milsa666 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Jak tak zrobisz co powyzej kolega Tobie radzi mozesz rozwalic zaslepke jest z plastiku .. Musisz od spodu pod zderzakiem wsunac dlon i krotkim srobokretem wyjac drucik zabezpieczajacy wtedy wyjdzie bez problemu . w inny sposob popeka Tobie zaslepka i bedziesz mial problemy z jej kupnem no chyba ze kupisz komplet ktory w serwisie kosztuje 400 zl Wow - temat mocno nieświeży Ale uwaga może się przydać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.