Gość tygrys1987 Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Witam. Mam problem ze swoja almerka ktory polega na tym ze po zgaszeniu silnika-bez zapłonu pompa hamulcowa dalej pracuje. Brzęczenie dobiega tak jakby z pompy hamulcowej dlatego mysle ze to cos tam jest zle. Spotkał sie ktos kiedys z takim problemem? A moze ktos wie gdzie w warszawie podjechac z tym problemem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komar18 Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 W pompie hamulcowej jest jakaś elektryka? opisz dokładniej "urządzenie" które buczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Najpierw napisz jaki silnik oraz pojemność, a jak nie sprawi ci to problemu to zrób foto i zaznacz co ci buczy bo to napewno nie pompa hamulcowa ponieważ ona niema żadnej elektryki jest to urządzenie typowo mechaniczne. Jeżeli masz 1.5 dci to może ci buczeć wspomaganie które jest elektryczno mechaniczne i pompa od wspomagania znajduje się w komorze silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tygrys1987 Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Witam ponownie. Auto 2.2DI z 2001r. Ciekawostka: wyjąłem bezpiecznik [ABS MTR] ze skrzynki pod maska i przestało. Buczenie dochodziło od strony pasażera tam gdzie jest właśnie pompa hamulcowa/abs. Dodam ze ABSu nie mam od ok. pół roku z niewiadomej przyczyny a buczenie pojawilo sie dzis 2raz w przeciągu 2miesięcy. No ale raczej wyjęcie bezpiecznika tu nie załatwia sprawy...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomtom1 Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Witam ponownie. Auto 2.2DI z 2001r. Ciekawostka: wyjąłem bezpiecznik [ABS MTR] ze skrzynki pod maska i przestało. Buczenie dochodziło od strony pasażera tam gdzie jest właśnie pompa hamulcowa/abs. Dodam ze ABSu nie mam od ok. pół roku z niewiadomej przyczyny a buczenie pojawilo sie dzis 2raz w przeciągu 2miesięcy. No ale raczej wyjęcie bezpiecznika tu nie załatwia sprawy...? prawdopodobnie uszkodzony sterownik ABS albo przekaźnik włączający pompę w układzie ABS. Wyjęcie przekaźnika nie spowoduje ze abs bedzie działał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tygrys1987 Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 No tak, tylko co proponujecie? Do aso sie udac, ale czy komputer wykarze co jest nie halo? (Buczenie pochodziło od sterownika ABS.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.