Gość MaximaV6A32 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Witam wszystkich, jestem posiadaczem Nissana Maximy 3.0 A32 USA skrzynia manualna. + LPG 2gen. JUST BRC Po podpięci do komputera wyskoczyły następujące kody błędów: P0135, P1320, P1400 P0135 - wcześniejszy właściciel wspominał coś o problemie z sondą lambda, okazało się ze powyrywał z niej kabelki i związał ze sobą. Zakupiłem używaną sondę nie pomogło to jednak i błąd P0135 nie znikną. Kupiłem więc nową sondę na 100% sprawna i niestety dalej jest błąd. Auto ostatnio zaczęło się dziwnie zachowywać podczas przyspieszania tzn. wyczuwalne jest zawahanie w okolicach 2000-3000 obrotów podczas przyspieszania jakbym na chwilkę odjął troszkę gazu a następnie wcisną. Czegoś takiego nie było zaraz po zakupie auta, wiec zakładam ze nie jest to spowodowane sondą lambda, Na LPG takie zjawisko nie występuje. Miałem okazje przetestować auto na innych 100% sprawnych cewkach zapłonowych niestety objawy zawahania podczas przyspieszania nie ustąpiły. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tych problemów, może ktoś zna jakiegoś specjalistę od MAXIMY w Poznaniu bądz okolicach, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Witam wszystkich, jestem posiadaczem Nissana Maximy 3.0 A32 USA skrzynia manualna. + LPG 2gen. JUST BRC Po podpięci do komputera wyskoczyły następujące kody błędów: P0135, P1320, P1400 P0135 - wcześniejszy właściciel wspominał coś o problemie z sondą lambda, okazało się ze powyrywał z niej kabelki i związał ze sobą. Zakupiłem używaną sondę nie pomogło to jednak i błąd P0135 nie znikną. Kupiłem więc nową sondę na 100% sprawna i niestety dalej jest błąd. Auto ostatnio zaczęło się dziwnie zachowywać podczas przyspieszania tzn. wyczuwalne jest zawahanie w okolicach 2000-3000 obrotów podczas przyspieszania jakbym na chwilkę odjął troszkę gazu a następnie wcisną. Czegoś takiego nie było zaraz po zakupie auta, wiec zakładam ze nie jest to spowodowane sondą lambda, Na LPG takie zjawisko nie występuje. Miałem okazje przetestować auto na innych 100% sprawnych cewkach zapłonowych niestety objawy zawahania podczas przyspieszania nie ustąpiły. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tych problemów, może ktoś zna jakiegoś specjalistę od MAXIMY w Poznaniu bądz okolicach, pozdrawiam. Pojedź do Przeźmierowa lub zadzwoń najlepiej i poproś kierownika serwisu. http://polody.pl/nissan/index.php?i=0 Powiedz, że jesteś od Pana Krzysztofa z polecenia i prosisz o pomoc oraz rabat na NKP(sam oficjalnie dziękował za najlepszą obsługę w aso, dodaj że przyjechał specjalnie z Warszawy aby podziękować). Miły gość, powinien pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.