Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12/WP12] Wymiana kierownicy

Bumcyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Forumowiczów.

Czy wymieniał ktoś kierownicę w P12 przed liftingiem.

Moja zaczęła sie wycierać i chciałbym zmienić na skórzaną.Zastanawiam się czy będzie pasowała od wersji angielskiej.Można kupić w necie za 200zł.Czy orientuje się ktoś, czy kierownica ze sterowaniem radiem wersja angielska, będzie pasowała do wersji europejskiej bez sterowania radiem w kierownicy?

Jak postępować przy wymianie ,żeby nie uszkodzić airbaga?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

p12 czy p11 bo jak p12 to takie młode auto i kierownica do wymiany??? a jak wygląda p12 przed i po liftingu??

p12 czy p11 bo jak p12 to takie młode auto i kierownica do wymiany??? a jak wygląda p12 przed i po liftingu??

W środku różni się min. kierownicą.

Model WP12.Przebieg 120tys km.Też mnie dziwi tak niska jakość materiałów.Przebieg autentyczny potwierdzony książką i fakturami z serwisu.

Nie polecam przecierania kierownicy nitro.

Ja chciałem zmyć plamkę i już mi nie pasuje do przebiegu ...

Witam Szanownych Forumowiczów.

Czy wymieniał ktoś kierownicę w P12 przed liftingiem.

Moja zaczęła sie wycierać i chciałbym zmienić na skórzaną.Zastanawiam się czy będzie pasowała od wersji angielskiej.Można kupić w necie za 200zł.Czy orientuje się ktoś, czy kierownica ze sterowaniem radiem wersja angielska, będzie pasowała do wersji europejskiej bez sterowania radiem w kierownicy?

Jak postępować przy wymianie ,żeby nie uszkodzić airbaga?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

nikt nie wymieniał kierownicy?

Odlacz baterie, wypnij poduszke srubokretem naduszajac sprezyne z poduszce od tyłu dwa otwory, wypnij wtyczke poduszki i masy.

Teraz duzy (21 chyba)klucz nasadowy, ktoś trzyma kierownice a ty odkrecasz.

Znaczek na kolumnie jest rowny ze znaczkiem na kierownicy, inaczej bedziesz mial krzywo ster.

Pod kierownicą jest zwijacz taśmy - musisz założyć taki od wersji ze sterowaniem.

Przy skladaniu uwazaj na ten znaczek i nie baw sie taśmą,

Przperaszam, ze tak niechlujnie opisalem ale sie spiesze, jesli cos to pytaj.

• 3 miesiące temu...

Odlacz baterie, wypnij poduszke srubokretem naduszajac sprezyne z poduszce od tyłu dwa otwory, wypnij wtyczke poduszki i masy.

Teraz duzy (21 chyba)klucz nasadowy, ktoś trzyma kierownice a ty odkrecasz.

Znaczek na kolumnie jest rowny ze znaczkiem na kierownicy, inaczej bedziesz mial krzywo ster.

Pod kierownicą jest zwijacz taśmy - musisz założyć taki od wersji ze sterowaniem.

Przy skladaniu uwazaj na ten znaczek i nie baw sie taśmą,

Przperaszam, ze tak niechlujnie opisalem ale sie spiesze, jesli cos to pytaj.

A trzeba do tego sciagac oslone pod kierownica? Bo nie wiem gdzie szukac tych otworow do wypiecia poduszki. Sa one gdzies pod ta klapka pod kierownica?

Bardzo prosze o info.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...