Gość PAULINKA Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 WITAM KOLEDZY ODPISZCIE MI DO CZEGO JEST TEN PRZEWÓD POD SIEDZENIEM KIEROWCY POSIADAM PRIMERĘ OD MIESIĄCA I JESZCZE WSZYSTKIEGO NIE OBCYKAŁEM A TO JEST P12 W SEDANIE 1,8 BENZYNA 2002R Z GÓRY DZIEKUJĘ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Nie trzeba krzyczeć (pisz małymi literami). Pod siedzeniem kable (jeżeli chodzi ci o wiązke elektryczną) mogą być od: poduszki powietrznej czujnika w siedzisku zatrzasku od pasa podgrzewania siedzenia Napisz coś więcej jaki kolor lub jaki kolor ma kostka od tego kabla albo zapodaj fotke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PAULINKA Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Nie trzeba krzyczeć (pisz małymi literami). Pod siedzeniem kable (jeżeli chodzi ci o wiązke elektryczną) mogą być od: poduszki powietrznej czujnika w siedzisku zatrzasku od pasa podgrzewania siedzenia Napisz coś więcej jaki kolor lub jaki kolor ma kostka od tego kabla albo zapodaj fotke. DZIĘKI CO DO LITER KOLEGO ŁATWIEJ MI PISAĆ NA KLAWIATURZE POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislaw140 Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Dobra a teraz taka historia jak kable od pasów u pasażera są odpięte to przy ewentualnym wypadku poduszka zadziałą czy nie? Selektywnie działają czy nie ma czegoś takiego jak selektywne odpalanie poduszek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilot9314 Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Dobra a teraz taka historia jak kable od pasów u pasażera są odpięte to przy ewentualnym wypadku poduszka zadziałą czy nie? Selektywnie działają czy nie ma czegoś takiego jak selektywne odpalanie poduszek? Chyba nie zadziała ale mogę się mylić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 poduszka nie zadziała bo system kierujący poduszkami uzna że na siedzeniu nikt nie siedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cofix Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 reasumując jak nie zapnę pasów to poduszka nie wypali?Nawet boczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Według mnie to każda poduszka powinna zadziałać i to nie ma znaczenia czy pasy są zapięte. Każdy czujnik lub sensor uderzeniowy przesyła sygnał do centralki Air Bag i to ona uruchamia poduszki. Natomiast jeśli pasy nie będą zapięte, to pewnie nie zadziałają napinacze. Taka jest moja myśl. Natomiast inne źródła w innuch markach podają, że poduszki-pasy-czujniki, to część wspólna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artvirtual Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Złączki pod siedzeniami są od poduszek, nie styk na złączu powoduje wyświetlenie na wyświetlaczu komunikatu o błędzie poduszek i poinformowaniu o konieczności wizyty w serwisie. Podobna sytuacja może pojawić się gdy ktoś spróbuje energicznie odjechać fotelem do tyłu. Ponowne połączenie oraz odrobina kontaktu i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.