Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] PRZEWÓD POD SIEDZENIEM KIEROWCY

Gość PAULINKA

Rekomendowane odpowiedzi

Gość PAULINKA

WITAM KOLEDZY ODPISZCIE MI DO CZEGO JEST TEN PRZEWÓD POD SIEDZENIEM KIEROWCY POSIADAM PRIMERĘ OD MIESIĄCA I JESZCZE WSZYSTKIEGO NIE OBCYKAŁEM A TO JEST P12 W SEDANIE 1,8 BENZYNA 2002R Z GÓRY DZIEKUJĘ :rolleyes:

Nie trzeba krzyczeć (pisz małymi literami).

Pod siedzeniem kable (jeżeli chodzi ci o wiązke elektryczną) mogą być od:

poduszki powietrznej

czujnika w siedzisku

zatrzasku od pasa

podgrzewania siedzenia

Napisz coś więcej jaki kolor lub jaki kolor ma kostka od tego kabla albo zapodaj fotke.

Gość PAULINKA

Nie trzeba krzyczeć (pisz małymi literami).

Pod siedzeniem kable (jeżeli chodzi ci o wiązke elektryczną) mogą być od:

poduszki powietrznej

czujnika w siedzisku

zatrzasku od pasa

podgrzewania siedzenia

Napisz coś więcej jaki kolor lub jaki kolor ma kostka od tego kabla albo zapodaj fotke.

DZIĘKI CO DO LITER KOLEGO ŁATWIEJ MI PISAĆ NA KLAWIATURZE POZDRAWIAM

Dobra a teraz taka historia jak kable od pasów u pasażera są odpięte to przy ewentualnym wypadku poduszka zadziałą czy nie? Selektywnie działają czy nie ma czegoś takiego jak selektywne odpalanie poduszek?

• 1 rok później...

Dobra a teraz taka historia jak kable od pasów u pasażera są odpięte to przy ewentualnym wypadku poduszka zadziałą czy nie? Selektywnie działają czy nie ma czegoś takiego jak selektywne odpalanie poduszek?

Chyba nie zadziała ale mogę się mylić...

poduszka nie zadziała bo system kierujący poduszkami uzna że na siedzeniu nikt nie siedzi

Według mnie to każda poduszka powinna zadziałać i to nie ma znaczenia czy pasy są zapięte. Każdy czujnik lub sensor uderzeniowy przesyła sygnał do centralki Air Bag i to ona uruchamia poduszki. Natomiast jeśli pasy nie będą zapięte, to pewnie nie zadziałają napinacze. Taka jest moja myśl. Natomiast inne źródła w innuch markach podają, że poduszki-pasy-czujniki, to część wspólna

• 4 tygodnie później...

Złączki pod siedzeniami są od poduszek, nie styk na złączu powoduje wyświetlenie na wyświetlaczu komunikatu o błędzie poduszek i poinformowaniu o konieczności wizyty w serwisie. Podobna sytuacja może pojawić się gdy ktoś spróbuje energicznie odjechać fotelem do tyłu. Ponowne połączenie oraz odrobina kontaktu i po problemie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...