Gość Rafał L Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Znalazłem wczoraj tarcze hamulcowe Mikoda, cena 110 pln/szt. Jak uważacie czy sa warte polecenia i czy cena jest rozsadna? W inter carsie sa po 135pln. :wink: A do tego jeszcze wczoraj rozpiepszyłem przednią szybe :evil: Wqurwiłem się niemiłosiernie, ile kosztuje szyba z wymianą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lespaul Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 za ok. 250 pln mozna kupić komplet brembo (2szt) do 2.0 benzyna, więć do 1.6 może być taniej, szyba nowa podróbka z montażem ok. 400 pln w Józefowie k/wawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dante79 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 A co Ty Rafale wyczyniałeś 8) , że szybki się pozbyłeś czyżby jakies ekstremalne jazdy 8) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Mozesz u producenta w cenie ok 120zł/szt zamowic mikody nacinane cechuje je o wiele lepsze odporwadzanie pylów no i jaki wygląd konkretny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał L Opublikowano 17 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2005 A co Ty Rafale wyczyniałeś 8) , że szybki się pozbyłeś czyżby jakies ekstremalne jazdy 8) ? Chciałem zdjąć ramię wycieraczki do pomalowania żeby było ładnie :oops: , piepszona strasznie sie zapiekła i nie mogłem zdjąć. Wiec pomagałem sobie kluczem....No i teraz jest dopiero ładnie :cry: Zarobiłem pare złotych :evil: Co do tarcz to dzięki za pomoc. Dziś kupiłem Brembo (230 pln/komplet) i klocki Remsa (70pln). Niestety klocki nie pasują i we wtorek jade wymienić na odpowiednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2005 Bo najprawdopodobniej masz system hamulcowy Akebono a klocki Ci dali do Lucasa, tak? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał L Opublikowano 17 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2005 Tego nie wiem ale mają całkiem inny kształt. Dzwoniłem już do gościa. Te odpowiednie są droższe od tych które mam ale gość w ramach rekompensaty sprzeda mi je po starej cenie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur Opublikowano 17 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2005 szkoda szybki , szkoda może by tak następnym razem ściągaczem . a tarcze bedą superrrrrrrrr. hamowały pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 18 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2005 to zamieniaj klcki na Ferodo Premier i poczój różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek C Opublikowano 18 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2005 Hmm, zważywszy że jestem "świeżym" posiadaczem Primery zapytam, co właściwie jest takiego w tych klockach? Skąd ta różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał L Opublikowano 19 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2005 Szkoda szybki i kaski. I nie mam zamiaru więcej sie do tego dotykać :evil: Co do klocków to zostane przy Remsie bo jak narazie Ferrodo sa dla mnie za drogie :cry: , może przy kolejnej wymianie :wink: A co do tarcz to dodam że są to tarcze z tzw. Easy Check. Czyli z takimi dwoma wgłębieniami na tarczy które pokazują kiedy należy je wymienić nr. kat. 09.5449.14 Gość powiedział że Brembo powoli wycofuje się z produkcji tarcz 09.5449.10 i zastępuje je w/w. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brysik Opublikowano 20 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2005 A gdzie kupiłeś te tarcze? Jakieś namiary może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał L Opublikowano 20 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2005 www.e-parts.pl Zobacz też w dziale PORADY EKSPLOATACYJNE, temat "Pytanie o e-parts". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brysik Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 www.e-parts.pl Zobacz też w dziale PORADY EKSPLOATACYJNE, temat "Pytanie o e-parts". Pozdrawiam Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał L Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 No ja już jestem po wymianie. Jak na razie świetnie, raz tylko zapiszczały klocki ale myśle że się dotrą :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sodin Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 A gdzie kupiłeś te tarcze? Jakieś namiary może? Jezeli z warszawy to polecam mikoda.waw.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bep Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 dinozaur... "Napisano 21 czerwiec 2005, 19:40" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukaniopl Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Cze Ja zakupilem sobie tarcze Bozarto (ten sam producent co Mikoda TRW). Jestem bardzo zadowolony. Tarcze nacinane i nawiercane. Klocki seryjne TRW. Zrobilem juz okolo 6tys i nie widzie zeby jakos zuzyly sie ponad norme. Przy wymianie zastanowie sie nad GREEN STUFF albo ferrodo DS.. Auto staje deba i nie czuc efektu nagrzewania sie tarcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Co do Mikoda. Producent posiada własną odlewnię i z tego co wiem nie odsprzedaje półfabrykatów innym firmą do obróbki (wykończenia). Posiadam ich tarcze w wersji GT (wiercone i nacinane)+ klocki Ferrodo - przejechane 23t. i mogę potwierdzić, że hamuje to zaebiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Co do Mikoda. Producent posiada własną odlewnię i z tego co wiem nie odsprzedaje półfabrykatów innym firmą do obróbki (wykończenia). Posiadam ich tarcze w wersji GT (wiercone i nacinane)+ klocki Ferrodo - przejechane 23t. i mogę potwierdzić, że hamuje to zaebiście. chwile używałem ma tyle były ok ,,,fakt faktem cena fajna jak za dziurkowanego i nacinanego skubańca ,,, Ps temat odkopany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi