Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Tarcze hamulcowe Mikoda

Gość Rafał L
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem wczoraj tarcze hamulcowe Mikoda, cena 110 pln/szt.

Jak uważacie czy sa warte polecenia i czy cena jest rozsadna?

W inter carsie sa po 135pln. :wink:

A do tego jeszcze wczoraj rozpiepszyłem przednią szybe :evil:

Wqurwiłem się niemiłosiernie, ile kosztuje szyba z wymianą?

za ok. 250 pln mozna kupić komplet brembo (2szt) do 2.0 benzyna, więć do 1.6 może być taniej, szyba nowa podróbka z montażem ok. 400 pln w Józefowie k/wawy

Mozesz u producenta w cenie ok 120zł/szt zamowic mikody nacinane cechuje je o wiele lepsze odporwadzanie pylów :) no i jaki wygląd konkretny.

A co Ty Rafale wyczyniałeś 8) , że szybki się pozbyłeś czyżby jakies ekstremalne jazdy 8) ?

Chciałem zdjąć ramię wycieraczki do pomalowania żeby było ładnie :oops: ,

piepszona strasznie sie zapiekła i nie mogłem zdjąć. Wiec pomagałem sobie kluczem....No i teraz jest dopiero ładnie :cry: Zarobiłem pare złotych :evil:

Co do tarcz to dzięki za pomoc.

Dziś kupiłem Brembo (230 pln/komplet) i

klocki Remsa (70pln). Niestety klocki nie pasują i we wtorek jade wymienić na odpowiednie.

Tego nie wiem ale mają całkiem inny kształt.

Dzwoniłem już do gościa. Te odpowiednie są droższe od tych które mam ale gość w ramach rekompensaty sprzeda mi je po starej cenie :wink:

Szkoda szybki i kaski. I nie mam zamiaru więcej sie do tego dotykać :evil:

Co do klocków to zostane przy Remsie bo jak narazie Ferrodo sa dla mnie za drogie :cry: , może przy kolejnej wymianie :wink:

A co do tarcz to dodam że są to tarcze z tzw. Easy Check. Czyli z takimi dwoma wgłębieniami na tarczy które pokazują kiedy należy je wymienić nr. kat. 09.5449.14 Gość powiedział że Brembo powoli wycofuje się z produkcji tarcz 09.5449.10 i zastępuje je w/w. :wink:

• 5 lat później...
  • 1 rok później...

Cze

Ja zakupilem sobie tarcze Bozarto (ten sam producent co Mikoda TRW). Jestem bardzo zadowolony. Tarcze nacinane i nawiercane. Klocki seryjne TRW. Zrobilem juz okolo 6tys i nie widzie zeby jakos zuzyly sie ponad norme. Przy wymianie zastanowie sie nad GREEN STUFF albo ferrodo DS.. Auto staje deba i nie czuc efektu nagrzewania sie tarcz.

Co do Mikoda.

Producent posiada własną odlewnię i z tego co wiem nie odsprzedaje półfabrykatów innym firmą do obróbki (wykończenia).

Posiadam ich tarcze w wersji GT (wiercone i nacinane)+ klocki Ferrodo - przejechane 23t. i mogę potwierdzić, że hamuje to zaebiście.

Co do Mikoda.

Producent posiada własną odlewnię i z tego co wiem nie odsprzedaje półfabrykatów innym firmą do obróbki (wykończenia).

Posiadam ich tarcze w wersji GT (wiercone i nacinane)+ klocki Ferrodo - przejechane 23t. i mogę potwierdzić, że hamuje to zaebiście.

chwile używałem ma tyle były ok ,,,fakt faktem cena fajna jak za dziurkowanego i nacinanego skubańca ,,,

Ps temat odkopany