Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Lampa soczewkowa przód słabo świeci

Gość Hiszpan_87

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Hiszpan_87

Witam serdecznie

Zwracam sie z pytaniem jak mozna poprawic skutecznosc swiecenia jednej soczewki. W jaki sposob nie wymieniajac lampy czy jest jakas mozliwosc regeneracji badz oczyszczenia. Dodam ze w jednej lampie ale jakby slabiej niby pozycja w drugiej natomiast dobrze.

Gość MESJASZ

Witam serdecznie

Zwracam sie z pytaniem jak mozna poprawic skutecznosc swiecenia jednej soczewki. W jaki sposob nie wymieniajac lampy czy jest jakas mozliwosc regeneracji badz oczyszczenia. Dodam ze w jednej lampie ale jakby slabiej niby pozycja w drugiej natomiast dobrze.

w almerach była akcja serwisowa na wymiane reflektorów czesci oraz robocizna za free , ale u mnie zmieniali 2 lata temu moze już ja zakończyli zadzwoń do aso nisssana i zapytaj czy twój samochód podlega tej akcji moze sie zalapiesz i ci wymienia za darmo

Gość mufmiem

Kup nowy reflektor.

Na stronie Inter Cars jest w ofercie firmy TYC, za około 350 zł. Pasuje idealnie, wygląda świetnie.

Nie jestem pewien jak z silniczkiem elektrycznym - nie ma go w zestawie, ale jest zaślepka z imbusem w miejscu silniczka, nie zaglądałem tam, mozliwe, że będzie współpracować z silniczkiem (było panisane, że do elektrycznej regulacji).

Sam silniczek działa na prostej zasadzie popychania (wydłuża lub skraca oś, która popycha element w reflektorze).

Na terenie Krakowa mogę podać miejsce, gdzie można kupić zamiennik Valeo w dobrej cenie i powinien pasować w 100%.

Wogóle polecam szukać lokalnie sklepu, który może sprowadzić Valeo i już.

Warto sprawdzić, czy lampa będzie miała szary czy czarny środek - zależy od koloryu karoserii, pewnie rocznika itp.

Wyjmowanie żarówek - pisano już o tym.

Odpinaj drucik, wyciągaj żarówkę i dopiero zdejmuj kostkę!

Zakładanie na odwrót, inaczej można złamać gniazdo w lampie.

Gość Marcin_B

Dokładnie tak jak napisał przedmówca.... Dodałbym tylko, żeby odpuścić sobie wymianę żarówki podczas dużych mrozów i na rozgrzanej lampie..... Można baaardzo łatwo wyłamać mocowanie - niestety przekonałem się sam na własnej skórze :-). Warto też poszukać lampy z metalowymi gniazdami - eliminujemy ryzyko wyłamania gnaizda.

Gość porcupine

Podepnę się pod temat i zapytam o ten silniczek pod reflektorami. Czeka mnie wymiana reflektorów i zastanawiam się czy nie będzie problemu z przełożeniem silniczków z tych lamp które mam teraz do ewentualnych zamienników które zakupie? Może ktoś już to przerabiał?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...