Gość Dariusz Nikiel Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Mam pytanie, a jestem zielony jeżeli chodzi o mechanikę samochodową. Sprzęgło w mojej Mikrusi bierze bardzo wysoko co utrudnia mi jazdę, a niedawno zrobiłem prawko. Pedał sprzęgła jest na prawidłowej wysokości, zmierzyłem. Wypadałoby więc podregulować sprzęgło. Znalazłem już śrubę regulacyjną i kontrującą. Mam tylko pytanię czy regulując samodzielnie można tam coś zepsuć. Czy trzeba z tym jechać do mechanika? K11/96. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 JA osobiście lubie jak sprzęgło łąpie przy podłodze i ma malutki skok. Proponuje CI poluznić linkę sprzegła a nadmierny luz skorygować ogranicznikiem znadjujący sie nad pedałem sprzegła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Tak jak nasz doktor Coobcio radzi, tak zrob.Poluzuj linke przy skrzyni biegow i im bardziej luzujesz,tym nizej sprzeglo bedzie bralo.Jesli to luzowanie nic nie pomoze, tzn. wtedy ze masz jus koncowke sprzegla=cienka tarcza sprzeglowa. POZDRAWIAM..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 17 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2005 nic dodać nic ująć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.