Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Almera N15 1.6 16v SR SYCZENIE !!

Gość marioss

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marioss

Witam.Jestem posiadaczem Almerki N15 1.6 16v SR.Śmigam nią już prawie 3 latka, służy mi bezproblemowo jednakże ostatnio zacząłem słyszeć "syczenie" spod maski.

Syczenie uaktywnia się na biegu, im większe obroty tym głośniej syczy.Syczenie dobiega spod maski z prawej strony.Napisze od razu że syczenie to nie ma wpływu na obroty w aucie ani jazdę, po prostu na dłuższą droge jest strasznie uciążliwe.Moja Almerka ma najechane 127 tyś.Zacząłem przeglądać to forum i zastanawiam się nad rozrządem, ale nie bardzo mi to pasuje.Proszę o pomoc, mieszkam w małej miejscowości i w moim miejskim warsztacie napraw, "fachura" oznajmił mi że jemu to nie przeszkadza ;) i żebym się tym nie przejmował.

i jak ??? nie znajdzie się chociaż drobna porada ????

schyl glowe pod schowek po stronie pasazera i zobacz czy nie masz dziury przez ktora widac komore silnika -> czesto stamtad wypadają zatyczki i trzeba to uzupelnic [czytalem ze ktos nawet pare skarpetek tam wcisnal :D]

niestety to nie wina jakiejś dziury :) to syczenie nie jest takie cichutkie i uaktywnia się tylko na włączonym biegu, mechanik mi nie pomógł, tutaj też nie widzę pomocy.No panowie ruszmy głową, prawa strona auta, uaktywnią się podczas jazdy, na 100% to nic w kole.Co to może być prawdopodobnie ???

- rozrząd ??? nic innego nie potrafię wymyślić.

HA !! Dzięki ci Maxko !! jednak to dziura od strony pasażera !!! ale że jej nie zauważyłem ;) problem znikł !! a mechanik chciał już chciał rozrząd robić.Jednak napisanie problemu na forum pomaga.Jeszcze raz dzięki !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...