Gość marioss Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Witam.Jestem posiadaczem Almerki N15 1.6 16v SR.Śmigam nią już prawie 3 latka, służy mi bezproblemowo jednakże ostatnio zacząłem słyszeć "syczenie" spod maski. Syczenie uaktywnia się na biegu, im większe obroty tym głośniej syczy.Syczenie dobiega spod maski z prawej strony.Napisze od razu że syczenie to nie ma wpływu na obroty w aucie ani jazdę, po prostu na dłuższą droge jest strasznie uciążliwe.Moja Almerka ma najechane 127 tyś.Zacząłem przeglądać to forum i zastanawiam się nad rozrządem, ale nie bardzo mi to pasuje.Proszę o pomoc, mieszkam w małej miejscowości i w moim miejskim warsztacie napraw, "fachura" oznajmił mi że jemu to nie przeszkadza i żebym się tym nie przejmował. i jak ??? nie znajdzie się chociaż drobna porada ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maxko Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 schyl glowe pod schowek po stronie pasazera i zobacz czy nie masz dziury przez ktora widac komore silnika -> czesto stamtad wypadają zatyczki i trzeba to uzupelnic [czytalem ze ktos nawet pare skarpetek tam wcisnal ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marioss Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 niestety to nie wina jakiejś dziury to syczenie nie jest takie cichutkie i uaktywnia się tylko na włączonym biegu, mechanik mi nie pomógł, tutaj też nie widzę pomocy.No panowie ruszmy głową, prawa strona auta, uaktywnią się podczas jazdy, na 100% to nic w kole.Co to może być prawdopodobnie ??? - rozrząd ??? nic innego nie potrafię wymyślić. HA !! Dzięki ci Maxko !! jednak to dziura od strony pasażera !!! ale że jej nie zauważyłem problem znikł !! a mechanik chciał już chciał rozrząd robić.Jednak napisanie problemu na forum pomaga.Jeszcze raz dzięki !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.