Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Zamiennik bata antenowego

rmadryk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

W sobotę tydzień temu "zaginął" mi na mieście bat antenowy.

Oryginalny w Nissanie to niestety 160 zł. Próbuję znaleźć jakiś inny. W żadnym dokumencie nie znalazłem średnicy gwintu. Miarka pokazuje mi 6mm ale mierzenie na oko to .... Numeru części czy wymiarów na Nissanie nie chcą podać bo to są ich podobno jakieś ich wewnętrzne numery a wymiarów nie znają.

Szukam na forum i w internecie ale też tych wymiarów nie ma. Tematu z podanym konkretnym modelem na zamianę tez nie ma. Do CB to jest sporo nawet.

Czy ktoś może mi tu cos podpowiedzieć?

Mój samochód to Almera n16 rok produkcji 2005.

Dziękuje i pozdrawiam

Witam wszystkich

W sobotę tydzień temu "zaginął" mi na mieście bat antenowy.

Oryginalny w Nissanie to niestety 160 zł. Próbuję znaleźć jakiś inny. W żadnym dokumencie nie znalazłem średnicy gwintu. Miarka pokazuje mi 6mm ale mierzenie na oko to .... Numeru części czy wymiarów na Nissanie nie chcą podać bo to są ich podobno jakieś ich wewnętrzne numery a wymiarów nie znają.

Szukam na forum i w internecie ale też tych wymiarów nie ma. Tematu z podanym konkretnym modelem na zamianę tez nie ma. Do CB to jest sporo nawet.

Czy ktoś może mi tu cos podpowiedzieć?

Mój samochód to Almera n16 rok produkcji 2005.

Dziękuje i pozdrawiam

Czesc, Swojego czasu tez musialem kupic maszt do anteny do mojej Almerki. Kupilem taki: http://www.allegro.pl/item919956691_antena_nissan_micra_primera_almera_note_terrano.html

Pasuje bez problemów. Tak wiec jak widać w opisie na tej aukjci jezeli bedziesz szukal dalej to musisz kupiz z gwintem M5.

Pozdrawiam,

Czesc, Swojego czasu tez musialem kupic maszt do anteny do mojej Almerki. Kupilem taki: http://www.allegro.pl/item919956691_antena_nissan_micra_primera_almera_note_terrano.html

Pasuje bez problemów. Tak wiec jak widać w opisie na tej aukjci jezeli bedziesz szukal dalej to musisz kupiz z gwintem M5.

Pozdrawiam,

Wielkie dzięki:)

Gość badger79

pytanie z kręgu dziwnych - w którą stronę odkręca się antenę? :) ostatnio wjeżdżając do myjni chciałem ją odkręcić ale zapiekła się niesamowicie i aż zgłupiałem - w którą stronę kręcić - zgodnie czy przeciwnie do ruchu wskazówek zegara? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...