Gość wojtaszek Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 szanowni posiadacze mikry k11 czy ktos mi odpowie czy po odkreceniu pokrywy bocznej silnika zaraz pod wlewem oleju 8 srubek zobacze fragment rozrzadu i czy bedze moliwosc ocenic jego stan a szczegolnie chodzi mi o napinacze hydrauliczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 szanowni posiadacze mikry k11 czy ktos mi odpowie czy po odkreceniu pokrywy bocznej silnika zaraz pod wlewem oleju 8 srubek zobacze fragment rozrzadu i czy bedze moliwosc ocenic jego stan a szczegolnie chodzi mi o napinacze hydrauliczne Po odkręceniu tej bocznej blaszanej pokrywy ujrzysz koła pośrednie i napinacz górnego łańcucha,to nie za wiele żeby ocenić stan całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MESJASZ Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 szanowni posiadacze mikry k11 czy ktos mi odpowie czy po odkreceniu pokrywy bocznej silnika zaraz pod wlewem oleju 8 srubek zobacze fragment rozrzadu i czy bedze moliwosc ocenic jego stan a szczegolnie chodzi mi o napinacze hydrauliczne rozrad zobaczysz ale zeby ocenić stan napinaczy musisz je wyciagnać a to już wymaga troche wiedzy jak ustawić wałki i zablokować napinacz aby go wyciagnac i nic nie spierdo.......... tam łancuchy padały bardzo rzadko wg mnie nie ma tam po co zagladać ja w mojej k11 miałem 210 000 tys i orginalny rozrad hałasował jak go kupiłem czyli przy 150 000 i wcale go nie oszczedzałem 60 tys zrobiłem w 3 lata a jak chcesz sobie popatrzeć na łancuch to sobie popatrz na łancuch w rowerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtaszek Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 diek ale moze cos blizej mi wyjasni jak dziala napinacz hydrauliczny nurtuje mnie problem ze zimny silnik wydaje dziwny odglos jak praca disla po rozgrzaniu silnika wszystko ustepuje czy moze to powodowac napinacz lancucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MESJASZ Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 diek ale moze cos blizej mi wyjasni jak dziala napinacz hydrauliczny nurtuje mnie problem ze zimny silnik wydaje dziwny odglos jak praca disla po rozgrzaniu silnika wszystko ustepuje czy moze to powodowac napinacz lancucha NA 99 % to jest napinacz i łancuch rozrzadu jak chcesz aby było troche ciszej wymień rozrzad kpl jesli ktoś ci powie ze sam napinacz pomoze to ma racje na 2 tys km jak chcesz mieć dłuzej spokój tylko kpl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciomen Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Witam, Zajmuję się "japończykami" od 12 lat i na silnikach GA, CG, VG, YD, ZD i innych nissanowskich łańcuchowych zjadłem zęby. 1. Nigdy nie wymieniaj 1 elementu z całego rozrządu! tylko komplet! a pod żadnym pozorem nie zostawiaj starego łańcucha na nowych płozach, napinaczach! 2. Jest 75 % szans na to że serwis lub autoryzowany warsztat zamontuje Ci zamiennik wiem bo sprzedaję części do serwisów, głównie zamienniki za które klient serwisu jest kasowany jak za oryginał. Pzdr. Maciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.