Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Co to za czujnik? 1.5dci 04r

kaziu588

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Co to za czujnik i dlaczego on nie jest podłączony. Czy ktos moze mi pomoc. Auto śmiga, wszystko dziala (tak mi sie wydaje), a znalazłem niepodłączony czujnik. Obejrzałem go wielokrotnie i wszędzie, ale zadna luźna wiązka kabli nie wisi.:-( W załączniku zdjęcie z zaznaczonym czujnikiem.

post-30953-1268144407,589_thumb.jpg

Wygląda na przepływomierz , ale jak by był odpięty powinno Ci wywalić chek engin

Tak na moje oko to jest czujnik tem zasysanego powietrza. Może się myle ale w tym samochodzie do odpalenia zimnego silnika komputer bierze informacje z czujnika tem płynu chłodzącego.

Nawet po podpięciu kompa temeratura tego czujnika wynosi -40stC.

Co te francuzy nie wymyślą, w takim razie po jakiego czorta jest to założone? A masz coś jeszcze na przed filtrem powietrza co wygląda jak przepływomierz bo na zdjęciu nie widać?

Możesz mi podać swój VIN?

U mnie, także kontrolka CHECK ENGINE, zapala sie i gaśnie. Wszystko śmiga jak należy, porostu jestem tylko ciekaw. Zaznaczę jeszcze,że styki są zaśniedziałe i widać że nie używane. (Kupiłem auto miesiac temu). A podobny czujnik jest po prawej stronie, na podobnej rurze tylko węższej, obok pompy elektrycznego wspomagania. I jest podłączony.

VIN to SJNFHAN16U042774.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...