Zajdelek Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 (edytowane) Witam Moze ktos mial taki problem, ciezko chodza biegi w P11 1.6. Pozdrawiam Edytowane 10 Marca 2010 przez Zajdelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Sprawdź ilość oleju w skrzyni a najlepiej wymień . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdelek Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 a ciezko sie wymnienia taki olej i jaki najlepiej wlac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jswistow Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 WitamMoze ktos mial taki problem, ciezko chodza biegi w P11 1.6.Pozdrawiam napisz coś więcej,np czy lewarek chodzi ciężko w przód i tył czy również na boki,jak tylko w przód i tył to pewnie podtarły Ci się tulejki w drążku zmiany biegów,wystarczy rozebrać,przesmarować i po kłopocie (przerabiałem to u siebie) a jak również na boki to może przyczyna tkwić w skrzyni biegów lub przy samym lewarku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdelek Opublikowano 11 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 na boki jest ok, tylko przod tyl jest ciezko. w ktorym miejscu sa te tulejki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jswistow Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 do tych tulejek dostaniesz sie od spodu samochodu,jedne sa na laczeniu lewarka z drazkiem a drugie drazka z wybierakiem przy skrzyni,wystarczy rozkrecic przesmarowac i zlozyc,ponizej link do rysunku http://nissan4u.com/parts/primera/er_p11e/1998_4/type_25/power_train/transmission_control_and_linkage/illustration_1/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdelek Opublikowano 11 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 jutro moze bede mial chwile to postaram sie to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZAHYR Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 A macie moze jakas wskazowke do wymiany oleju w skrzyni? Są jakieś korki specjalne do tego? Szukałem ostatnio i nic nie znalazłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dani Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 A macie moze jakas wskazowke do wymiany oleju w skrzyni? Są jakieś korki specjalne do tego? Szukałem ostatnio i nic nie znalazłem... Cześć Tak kolego, są korki do spuszczania i wlewania musisz tylko dobrze poszukać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZAHYR Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 A może dokładniej z której strony ich szukać? Ze strony przegrody czołowej czy chłodnicy? a może ze strony koła? centralnie od góry i od dołu? może jakieś foto lub rysunek? Tak jak pisałem szukałem wcześniej i nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdelek Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 przesmarowalem te tulejki przy skrzyni jest troche lepiej ale jeszcze jest opor przy wbijaniu biegow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jswistow Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 to jeszcze rozkrec i przesmaruj te przy lewarku bo to tam glownie sie zapieka,jak odkrecisz oslone te od tlumuka to masz idealny dostep do calego mechanizmu,odkrecasz srube laczacza lewarek z drazkiem,przemywasz w srodku tuleje,dajesz nowy smar,skreczasz i po problemie,przy odkrecaniu oslony uwazaj na sruby bo potrafia sie urwac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi