AndrzejP Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Witam mam do wymiany w/w łożysko nr nissanowski to 39774BC60A, czy ktoś wymieniał może, czy dostępne sa zamienniki lub proszę o podanie wymiarów łożyska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin_B Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Witam, Ja mam wymianę za sobą (Almera 1,5 dCi 2005, półoś prawa, nie wiem czy lewa - krótsza - też jest podparta). Ani mi, ani mechanikowi nie udał się znaleźć zamiennkia. Koszt w serwisie to łożysko około 250 pln, sama podpora (uszkodzone łożysko wywaliło gniazdo w podporze przez to i ten element do wymiany) 200 PLN. Uszkodzenie objawiało się dzwonieniem na postoju i w ostrych zakrętach - dźwięk się zmieniał w momencie ruszania półosią..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troosi Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Witam, Ja mam wymianę za sobą (Almera 1,5 dCi 2005, półoś prawa, nie wiem czy lewa - krótsza - też jest podparta). Ani mi, ani mechanikowi nie udał się znaleźć zamiennkia. Koszt w serwisie to łożysko około 250 pln, sama podpora (uszkodzone łożysko wywaliło gniazdo w podporze przez to i ten element do wymiany) 200 PLN. Uszkodzenie objawiało się dzwonieniem na postoju i w ostrych zakrętach - dźwięk się zmieniał w momencie ruszania półosią..... Witam zgadzam się z przedmówcą co do ceny i objawów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modecom Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Witam, Ja mam wymianę za sobą (Almera 1,5 dCi 2005, półoś prawa, nie wiem czy lewa - krótsza - też jest podparta). Ani mi, ani mechanikowi nie udał się znaleźć zamiennkia. Koszt w serwisie to łożysko około 250 pln, sama podpora (uszkodzone łożysko wywaliło gniazdo w podporze przez to i ten element do wymiany) 200 PLN. Uszkodzenie objawiało się dzwonieniem na postoju i w ostrych zakrętach - dźwięk się zmieniał w momencie ruszania półosią..... Mi udało się wymienić łożysko - koszt z wymianą to 150 zł. Łożysko jest zwykłe kulkowe i dostępne prawie w każdym lepszym sklepie z łożyskami. Ja osobiście wybrałem się do warsztatu gdzie naprawiają samochody Renault i tam to wymieniłem. Podpora była ok. W Bydgoszczy to np. warsztat Auto France na ul. Jana Pawła II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dule Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Pozdrawiam. Jakie są wymiary łóżyska półosi prawej (dłużej) N16 1.5 dci rok 2003. Dziękuję Dule z Chorwacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.