krzych62 Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 (edytowane) Witam. Mam nissana p12 z 2004r. Ostatnimi czasy wypadły mi dwie dysze w spryskiwaczu reflektorów. Mam prośbę jeżeli ktoś z Was ma do sprzedania takie dysze jestem zainteresowany kupnem nawet 4 sztuk bo nie mam pewności czy następne też nie wypadną. Za każdą pomoc z góry dziękuję. Pozdrawiam Krzysztof. Edytowane 10 Marca 2010 przez krzych62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Odgrzeję bo z tego co poczytałem temat się powiela, u mnie brakuje jednej dyszy, ni ch. nie idzie tego maleństwa kupić, rzeźnicy chcą sprzedawać całe kompletne spryskiwacze. Czy ma ktoś namiar na te elementy, może zna symbol fabryczny a może jakiś zamiennik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bogesnr1 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Odświeżę temat!!! gdzie można takie dysze kupic?? miał juz ktoś taki problem?? i jak go rozwiazał? z gory dzieki za odpowiez!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Witam. Mam nissana p12 z 2004r. Ostatnimi czasy wypadły mi dwie dysze w spryskiwaczu reflektorów. Mam prośbę jeżeli ktoś z Was ma do sprzedania takie dysze jestem zainteresowany kupnem nawet 4 sztuk bo nie mam pewności czy następne też nie wypadną. Za każdą pomoc z góry dziękuję. Pozdrawiam Krzysztof. same? Widzales to? Czy ktoś sobie pożyczył? Dusze są zabezpiczone zawleczka, bez pomocy kogoś nie wypadną chyba ze były uszkodzoneWypadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 (edytowane) same? Widzales to? Czy ktoś sobie pożyczył? Dusze są zabezpiczone zawleczka, bez pomocy kogoś nie wypadną chyba ze były uszkodzone Wypadły I tu kolega sie myli Ja wczoraj chcac podczas jazdy umyc szybe przednia przycisnolem i polecialo tez na ksenony ,pierwsza szpryca normalna a dyuga jak by ktos polewal wezem ogrodowym.Po ogledzinach stwierdzilem ze brak jednej dyszy;czyli jest to mozliwe by sama wypadla.Problem to gdzie kupic Edytowane 11 Grudnia 2012 przez diabel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Jak mi się sypnął cały spryskiwacz (na szczęście go naprawiłem) to nie szło znaleźć nigdzie, niczego... jeden był a Allegro, ale prawy a ja potrzebowałem lewy. Kosztował około 350 PLN. Wg mnie jedyne wyjście to wybebeszyć stare spryskiwacze i założyć spryski od innego auta, takie na wierzchu montowane, jak w P11 na przykład. Dziura przez zaślepkę, wężyk podłączyć i tyle. Inaczej, to chyba tylko serwis z taką drobnicą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Jak mi się sypnął cały spryskiwacz (na szczęście go naprawiłem) to nie szło znaleźć nigdzie, niczego... jeden był a Allegro, ale prawy a ja potrzebowałem lewy. Kosztował około 350 PLN. Wg mnie jedyne wyjście to wybebeszyć stare spryskiwacze i założyć spryski od innego auta, takie na wierzchu montowane, jak w P11 na przykład. Dziura przez zaślepkę, wężyk podłączyć i tyle. Inaczej, to chyba tylko serwis z taką drobnicą... Tez tak pomyslalem,ze bedzie w rozsadnej cenie ,w Itali caly spryskiwacz 60-70 euro,Dzieki co wiele glow to nie jedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Za uroczo to by to może nie wyglądało, ale na pewno spełniało by swoją rolę należycie. Jedyny minus, to to że trzeba w bezcennej zaślepce fabrycznego spryskiwacza zrobić jeden, odpowiednio wyprofilowany otwór - okrągły z wypustkami po bokach... http://allegro.pl/omega-dysza-spryskiwacz-lampy-prawa-lewa-i2850282198.html No i przypuszczam że w razie awarii, dostępność sprysków od Omegi lepsza niż od P12... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 I tu kolega sie myli Ja wczoraj chcac podczas jazdy umyc szybe przednia przycisnolem i polecialo tez na ksenony ,pierwsza szpryca normalna a dyuga jak by ktos polewal wezem ogrodowym.Po ogledzinach stwierdzilem ze brak jednej dyszy;czyli jest to mozliwe by sama wypadla.Problem to gdzie kupic Nie myle się tylko nie zrozumieliśmy I tu kolega sie myli Ja wczoraj chcac podczas jazdy umyc szybe przednia przycisnolem i polecialo tez na ksenony ,pierwsza szpryca normalna a dyuga jak by ktos polewal wezem ogrodowym.Po ogledzinach stwierdzilem ze brak jednej dyszy;czyli jest to mozliwe by sama wypadla.Problem to gdzie kupic od miesiąca mam podobna sytuację, po odciągnięciu spryskiwacza stwierdzilem ze jedna dysza uciekla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandex Opublikowano 22 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Tez mam problem z uszkodzeniem dyszy. Jak to naprawić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Jedyny sposób to kupić ;ja kupiłem we Wrocławiu -jest na Armii Ludowej 29 sklep z używanymi częściami..mają wszystko i same dysze 80 lub 100 już nie pamiętam ...Po wymianie zakleiłem klejem same dysze by już nie wypadły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandex Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Dzieki dobry adres mieli wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi