Gość sebastian8136 Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 (edytowane) witam mam problem z primera p12 1.9 Dci 88kw 120KM 2003r. wibracje zaczynają się przy prędkości 50-70km/h na 4biegu i ustają przy prędkości 90km/h.Byłem dzisiaj u mechanika i stwierdził że to sprzęgło i zawołał 6000tys. zł.Teraz moje pytanie :Czy to na pewno sprzęgło? A ma przejechane 200 000tys.Pozdrawiam i pomocy. Edytowane 10 Marca 2010 przez seba28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maryjan Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 miałem podobną sytuacje i u mnie była to póloska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Za 6kPLN to on chce Ci raczej wymienić całe koło dwumasowe i sprzęgło, dobrze zdiagnozuj bo dla dwumasówek 1,9dci w P12 nie ma zamienników i kosztują koło 4,500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej__ Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Za 6kPLN to on chce Ci raczej wymienić całe koło dwumasowe i sprzęgło, dobrze zdiagnozuj bo dla dwumasówek 1,9dci w P12 nie ma zamienników i kosztują koło 4,500zł. To chyba nie jest oryginal, bo cena lacznie ze sprzeglem daleka jest od 4,5tys: Linka Poza tym na allegro swego czasu widywalem DKZ w cenie okolo 2,5 tys. Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sebastian8136 Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Witam wszystkich okazało sie ze problem jest z kołem dwumasowym sprzegło jest ok . Koło dwumasowe dałem do regeneracji i koszt takiej regeneracji 800 zl to jeszcze ujdzie Wibracje prawie ustąpiły więc jeszcze zostaje Półoś do sprawdzenia . Dzięki za pomoc i Pozdrawiam Seba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 a to szarpanie to bylo mocne czy mozna bylo to pomylic z dlawiącym sie silnikiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sebastian8136 Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 (edytowane) witam to nie było dławienie się silnika. Tak jak pisałem wczesniej działo sie to pod obciążeniem na wyższych biegach od 4,5,6 i to zaczynało sie od 1800 obr/min do 2100 obr/min i zanikało. I te drgania były bardzo mocne aż cały samochód się trzasł pierwszy moment myslałem że silnik mi wyleci z ramy i byłem przekonany że to poduszki ale jednak nie. Edytowane 5 Maja 2010 przez seba28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej__ Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Tak z ciekawosci to gdzie regenerowales to kolo, w Poznaniu? Dostales moze jakas gwarancje? Dzieki, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sebastian8136 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Tak z ciekawosci to gdzie regenerowales to kolo, w Poznaniu? Dostales moze jakas gwarancje? Dzieki, Maciej Tak w Poznaniu http://www.sprzeglo-service.pl/ a co do gwarancji to jeszcze niewiem bo to mi mechanik wszystko załatwiał a narazie niemiałem okazji sie z nim widzieć na następny tydzień bede się z nim widział to dam znac dokładniej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwiatula Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Witam, wiem że trochę odświeżam temat, ale nie chcę zakładać nowego i zaśmiecać forum. Koledzy mam ten sam problem po powyżej opisujecie i chcę zamontować koło od laguny z tym samym silnikiem. Myślicie, że przypasuje? Ktoś wie o czymś takim? pozdrawiam i dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasz6 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Witam, wiem że trochę odświeżam temat, ale nie chcę zakładać nowego i zaśmiecać forum. Koledzy mam ten sam problem po powyżej opisujecie i chcę zamontować koło od laguny z tym samym silnikiem. Myślicie, że przypasuje? Ktoś wie o czymś takim? pozdrawiam i dzięki za odp. Jeżeli silnik od laguny to raczej powinno pasować. Ja wymieniałem rozrząd i był od laguny, filtr od oleju. Z tego co wiem to różnią się tylko pokrywami te silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 tak pokrywa inne ale nie tylko bo jeszcze rozni sie przewodami dochodzacymi do turbo innaczej ma tez wykonana obudowe filtra powietrza ale przy całości są to naprawde drobiazgi, tak cz owak warto najpierw sprawdzic przed zakupem , ale jak by nie bylo to podzespoly od lagun sa w nizszej cenie a na 99 % pasuja t dobra alternatywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasz6 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 tak pokrywa inne ale nie tylko bo jeszcze rozni sie przewodami dochodzacymi do turbo innaczej ma tez wykonana obudowe filtra powietrza ale przy całości są to naprawde drobiazgi, tak cz owak warto najpierw sprawdzic przed zakupem , ale jak by nie bylo to podzespoly od lagun sa w nizszej cenie a na 99 % pasuja t dobra alternatywa Tu mowa o samym silniku a nie o osprzędzie do niego. Jak maż możliwość to wyjmij i porównaj. Najprostrza metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi