Gość mirek2511 Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Podaję rozwiązanie dotyczące słuchania muzyki mp3 w naszym X-trail.Nalezy kupić transmiter FM OG30 z odtwarzaczem MP3 https://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=6338 Cena 36.60+koszt przesyłki warto zakupić rozdzielać do wejścia zapalniczki koszt.9zł Razem+ koszt przesyłki 10-14zł wynosi 56-60zl. Jakość super prosty nieinwazyjny montaż.I ważne że gałaka się da przekrzywac ,obracając ja w bok nie chaczymy ręka przy zmienianiu biegów.Polecam proste,tanie wystarczy nastawic na jednym z zaprogramowanych kanałów dowolną częstotliwość ,którą nie używamy i tą sama na transmiterze i wszytko dziala.Ważne że można podłączyc i kartę SD lub pendriva oraz że wybiera tez utwory losowo lub po kolei jak chcemy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umberto Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Heh. Genialne i jakie tanie:) trzeba zanabyć przy najbliższej okazji. Sprzedawcę polecam bo zawsze u nich kupuję karty do aparatów, akku i inne duperele A tak OT to urządzenie jest niezgodne z polskim prawem:) jak wszelkie transmitery FM:) ...ale who cares:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość harakiri Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Heh. Genialne i jakie tanie:) trzeba zanabyć przy najbliższej okazji. Sprzedawcę polecam bo zawsze u nich kupuję karty do aparatów, akku i inne duperele A tak OT to urządzenie jest niezgodne z polskim prawem:) jak wszelkie transmitery FM:) ...ale who cares:) Używanie transmitera to rozwiązanie dla głuchych a to z racji jakości transmisji. Beznadzieja. Osobiście rozważam zakup odtwarzacza 2din najlepiej z navi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szumacherek Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Słuchanie przez transmiter, jak kto chce ja odpadam miałem i nie byłem z tego zadowolony.Co do droższego rozwiązania 2din co polecacie? Czy macie w tym jakieś doświadczenie. W jakiej cenie, czy kompatybilne z kierownicą X'a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirek2511 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Jakość nie będzie taka jak z cd (chodzi o tony bardzo niskie i wysokie ) po drugie plik mp3 zawsze przez kompresję jest gorszej jakości niż pierwotna wersja ,ale nie ma szumów i jakośc taka jakbyś słuchał jakąś stację (i to bardzo dobry odbiór) a za ta cenę na długie trasy uważam że się opłaca.Jak jesteś melomanem to trzeba wymienić głosniki ,dać dobry wzmacniacz i subufor i wtedy będzie dopiero efekt, ale to koszt znaczenie większy.Nie wymagajmy za 60zł jakości za 1000-2000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość harakiri Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Jakość nie będzie taka jak z cd (chodzi o tony bardzo niskie i wysokie ) po drugie plik mp3 zawsze przez kompresję jest gorszej jakości niż pierwotna wersja ,ale nie ma szumów i jakośc taka jakbyś słuchał jakąś stację (i to bardzo dobry odbiór) a za ta cenę na długie trasy uważam że się opłaca.Jak jesteś melomanem to trzeba wymienić głosniki ,dać dobry wzmacniacz i subufor i wtedy będzie dopiero efekt, ale to koszt znaczenie większy.Nie wymagajmy za 60zł jakości za 1000-2000zł. Mnie zależy na nawigacji. A gdyby tak zrobić wspólne zamówienie to moze sprzedawca zszedłby z ceny. Zobaczcie ten link http://www.allegro.pl/item944058739_radioodtwarzacz_naviheaven_lcd7_gps_2din_dvd_tv.html albo ten http://www.allegro.pl/item957041541_radio_hid_9000_2din_nawigacja_dvd_tv_mp3_prezent.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirek2511 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 (edytowane) Mnie zależy na nawigacji. A gdyby tak zrobić wspólne zamówienie to moze sprzedawca zszedłby z ceny. Zobaczcie ten link http://www.allegro.pl/item944058739_radioodtwarzacz_naviheaven_lcd7_gps_2din_dvd_tv.html albo ten http://www.allegro.pl/item957041541_radio_hid_9000_2din_nawigacja_dvd_tv_mp3_prezent.html Po pierwsze 1258zł+montaż przez kogoś ,kto się zna 200 ,Nie wiem czy można wczytać książkę adresową do tego zestawu i czy się łatwo wywowłuje ją (często korzystam z zapisanych numerów ,po drugie czy jest mozliwośc słuchania 1 płyty Cd czy 6 płyt jak u nas (usb jest dodatkiem i odtwarzanie z płyty zawsze jest lepsze od plików mp3 kompresja obcina tony wysokie i niskie) po 3 nawigacja zmienia się cały czas co roku i najważniejsze to zakupic mape na polske i europę (Ja mam automape za 390zł i przenośny zestaw możesz wykorzystac w terenie np jadąc na rowerze ( futerał +rzepy latwy montaż do kierownicy) ustawiając sobie trasę lub poruszając się po mieście nieznanym na pieszo (wakacje) ,a wbudowana w samochodzie będzie tam tkwiła .Jeśli chcesz uyskac efekt końcowy czyli dźwięk to bez wymiany głośników nie poczujesz znacznej różnicy (jedynie wygląd panela z wyświetlaczem) ,a jak dopiero wrzucisz odpowiedni jeszcze wzmacniacz to wtedy jest uczta dla melomana.Wiem bo przymierzałem się do takiego zestawu w poprzednim samochodzie mondeo (radio fatalnie odbierało i gubiło czesto fale cd jako tako ) i pokazali mi róznice jak zamontowali prowizorycznie zestaw 4 lata temu za 8tys złotych teraz myslę 3.5-4tys.Więc stwierdziłem że to co mam mi wystarcza a jeśli chcę posłuchac to w domu na b.dobrej wieży Jamaha z porządnymi głośnikami 300wat jest pełny efekt.Mimo ,iz wieza ma 8 lat to nadal nie odstaje jakośc od najnowszych zabawek.Jak chcesz oglądac film DVD to kup przenośny odtwarzacz za 500zł większy wyświetlacz i możesz wszędzie odtwrzać w pokoju ,na plaży czy dzieci na tylnym siedzeniu.A tym transmiterze za 36zł odkryłem że jest za pomocą pilota eqalizer i można wybrac jedną z 4 ustawień i naprawdę jakość jest lepsza niż przy słuchaniu z radia np RMF lub ZET. Przed chwilą obejrzałem prezentację drugiego modelu ,zabawak brakuje tylko jeszcze wykresu spalania paliwa.Nawigacja musi byc osobna ,jak Cholowczyc będzie mi mówił skręc w lewo to chcę żeby radio czy muzyka leciała dalej a nie była przerwana,chcę dzwonić to wybieram ksiązkę adresową lub szybciej zaprogramowany numer bez żadnych przełaczników a tu kaszana spróbuj to zrobic podczas jazdy.Jak film leci to kto z tyłu na takim małym monitorze przeczyta napisy i co chwile komentaz z nawigacji.Tak jak myślałem zabawka ,Radio bez nazwy stacji i informacji jaka jest aktualna audycja.Nie wole nasze i ewentualnie mozna wymienic głośniki na lepsze koszt 200-300zł jak ktoś potrzebuje ,aten zestaw to szpanerstwo i to w dodatku nie praktyczne. Edytowane 14 Marca 2010 przez mirek2511 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość harakiri Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Zwracam honor. Mam nadajnik, który użytkowałem wczesniej w Discovery 2. Disco ma anteny w tylnych szybach i jakość odsłuchu dramatyczna. XT z kolei ma bdb warunki bo antena blisko nadajnika. Jakość odsłuchu akceptowalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MonteChristo Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Zwracam honor. Mam nadajnik, który użytkowałem wczesniej w Discovery 2. Disco ma anteny w tylnych szybach i jakość odsłuchu dramatyczna. XT z kolei ma bdb warunki bo antena blisko nadajnika. Jakość odsłuchu akceptowalna. HEH..kiedys sie napalilem na takie cudo jak transmiter. Ale kumpel ma i mi pozyczyl. No Panowie tragedia tragedia tragedia. Jakosc ciulowa. Nie polecam, nie polecam. Lepiej kupic nawigacje osobno i dvd w zaglowku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Oj Panowie, weszliście na temat "gustow(n)y" i zaraz wyjdzie wojna o "wyższość świąt" :D Z gustami sie nie dyskutuje, i myślę, że nie ma co wysuwać kategorycznych stwierdzeń, że rozwiązanie jest "be", albo że jest "cacy". Kto sprawdził jak (i w jakim aucie) sprawuje się transmiter, ten ma wyrobione zdanie. A kto nie wie ten może spróbować, ostatecznie koszt ok.50 nie jest wartością "zaporową", i sam zdecyduje czy jakość mu odpowiada czy też nie. Uważam, że za te pieniądze (ok 15-30PLN), w układzie "jakość i możliwości a cena" transmiter dobrze spełnia zadanie. W swoim traktorku mam antenę zamocowaną na dachu nad lusterkiem "wstecznym" co skutkuje mała odległoscia od transmitera, a to z kolei daje lepszy odsłuch niż stacji radiowych, i mnie to w zupełności wystarcza. A jak do tego dodać pojemność karty pamięci, czy minimum czynności obsługi, to zupełnie tracę motywację do zmian w systemie audio mego traktorka. Tak to wygląda w moim przypadku, wystarczy mi możliwość "uwolnienia" się od stacji radiowych, słuchania bez zakłóceń wybranej przeze mnie muzy. Jak ktoś ma podobne podejście, i korzystne umiejscowienie anteny, to polecam to tanie rozwiązanie jakim jest transmiter. Naturalnie, jeśli ktoś ma wyższe wymagania, to nic mu po tej zabawce i niech szuka systemów audio, czy może multimedialnych z najwyższej półki. Tak to już jest, jednemu potrzebny sprzęt za 20kPLN, a drugiemu w zupełności wystarczy za 200PLN. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość harakiri Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Oj Panowie, weszliście na temat "gustow(n)y" i zaraz wyjdzie wojna o "wyższość świąt" :D Z gustami sie nie dyskutuje, i myślę, że nie ma co wysuwać kategorycznych stwierdzeń, że rozwiązanie jest "be", albo że jest "cacy". Kto sprawdził jak (i w jakim aucie) sprawuje się transmiter, ten ma wyrobione zdanie. A kto nie wie ten może spróbować, ostatecznie koszt ok.50 nie jest wartością "zaporową", i sam zdecyduje czy jakość mu odpowiada czy też nie. Uważam, że za te pieniądze (ok 15-30PLN), w układzie "jakość i możliwości a cena" transmiter dobrze spełnia zadanie. W swoim traktorku mam antenę zamocowaną na dachu nad lusterkiem "wstecznym" co skutkuje mała odległoscia od transmitera, a to z kolei daje lepszy odsłuch niż stacji radiowych, i mnie to w zupełności wystarcza. A jak do tego dodać pojemność karty pamięci, czy minimum czynności obsługi, to zupełnie tracę motywację do zmian w systemie audio mego traktorka. Tak to wygląda w moim przypadku, wystarczy mi możliwość "uwolnienia" się od stacji radiowych, słuchania bez zakłóceń wybranej przeze mnie muzy. Jak ktoś ma podobne podejście, i korzystne umiejscowienie anteny, to polecam to tanie rozwiązanie jakim jest transmiter. Naturalnie, jeśli ktoś ma wyższe wymagania, to nic mu po tej zabawce i niech szuka systemów audio, czy może multimedialnych z najwyższej półki. Tak to już jest, jednemu potrzebny sprzęt za 20kPLN, a drugiemu w zupełności wystarczy za 200PLN. Pozdrawiam Dobrze gada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi