Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K12] Uszczelka pod świecę... jaka?

wook

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kupiłem uszczelkę pokrywy zaworów i okazało się że ASO (ale oni mają ceny!) nie dorzuca uszczelek do świec. Okazuje się że mały gumowy oring pod swiece kosztuje u nich 33zł/szt. Macie pomysł gdzie ja dostnę zamiennik, bo już szukam po internecie dobre pare godzin i nie mogę tego znaleźć.

Help :)

Btw. Czy taki oring do świec ma jakąś fachową nazwę? Bo w sumie już trochę zgłupiałem i nie wiem co mam wpisywać w google.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Jeśli to ma znaczenie to mam 1.2 80KM Automat

Witam,

Kupiłem uszczelkę pokrywy zaworów i okazało się że ASO (ale oni mają ceny!) nie dorzuca uszczelek do świec. Okazuje się że mały gumowy oring pod swiece kosztuje u nich 33zł/szt. Macie pomysł gdzie ja dostnę zamiennik, bo już szukam po internecie dobre pare godzin i nie mogę tego znaleźć.

Help :)

Btw. Czy taki oring do świec ma jakąś fachową nazwę? Bo w sumie już trochę zgłupiałem i nie wiem co mam wpisywać w google.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Jeśli to ma znaczenie to mam 1.2 80KM Automat

Szczerze powiem nie wiem o co pytasz.Pod świecą jest podkładka ale ona zawsze jest w komplecie ze świecą.O jakim oringu piszesz? ????gumowym???? i gdzie niby go się daje???

no tak mi kazal kupic mechanik,

chyba ze mechanik sie myli - w takim razie powiedzcie mi czy jak mi przecieka olej do swiec to uszczelka pokrywy zaworow to jest jedyna co zapobiega dostaniu się oleju do świec czy jakoś zabezpiecza się też same świece?

bo teraz to ja już sam nic nie wiem,

Btw. jak zadzwonilem do aso i powiedzialem ze chce gumowe podkladki pod swiece to mi powiedzieli cene 33zl/szt. i nr.kat. 132764f10a.

Hmmm...

Mam pokrywę zaworów rozkręconą i teraz już wiem o co chodzi :)

więc... potrzebuję w zasadzie coś takiego (nr. kat. 13533AX010)

42533252.jpg

podobno przecieka

a te uszczelki o które mi chodziło są w pokrywie zaworów (w każdym miejscu które nachodzi na świece jest nałożona okrągła gumka - nie znam nr. katalogowego (widziałem, jestem pewny)

i teraz pytanie.

Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie ja u diabła to kupię?

jutro podjadę do ASO ale boję się ceny więc z góry dzięki za jakikolwiek cynk.

Gość maciomen

Hejka,

Trochę sie na tym znam i masz rację potrzebne Ci 4x uszczelka świecy zapłonowej.

Pzdr.

Maciej

P.S.

Załączam zdjęcie z CAPS Nissan gdzie czarno na białym widać ten element.

post-32196-1269118646,5553_thumb.jpg

Hejka,

Trochę sie na tym znam i masz rację potrzebne Ci 4x uszczelka świecy zapłonowej.

Pzdr.

Maciej

P.S.

Załączam zdjęcie z CAPS Nissan gdzie czarno na białym widać ten element.

świetnie co do tych uszczelek :)

a nie mas zprzypadkiem tego "Czegoś" co zamiesciłem na zdjęciu powyżej, jak już pisałem nie wiem jak to nazwać ale to chyba też jest jakiś rodzaj uszczelki.

Gość maciomen

Słuchaj, a możesz mi dokładnie opisać gdzie ona idzie. Bo po nr jaki dałeś we wcześniejszych postach 13533-AX010 = 01070200 (AJUSA -producent uszczelek) i wg. tego nr to jest : "uszczelka kolektor - rura wydechowa". Być może dali Ci zły nr w Nissanie. Co do uszczelek świec to już porozumiemy się mejlowo ;D.

Pzdr.

Maciej

świetnie co do tych uszczelek :)

a nie mas zprzypadkiem tego "Czegoś" co zamiesciłem na zdjęciu powyżej, jak już pisałem nie wiem jak to nazwać ale to chyba też jest jakiś rodzaj uszczelki.

Słuchaj, a możesz mi dokładnie opisać gdzie ona idzie. Bo po nr jaki dałeś we wcześniejszych postach 13533-AX010 = 01070200 (AJUSA -producent uszczelek) i wg. tego nr to jest : "uszczelka kolektor - rura wydechowa". Być może dali Ci zły nr w Nissanie.

na twoim załączniku powyżej to jest chyba ta częśc na lewo od uszczelek świec (13533)

Nissan4u.com mówi że to właśnie jest "13533AX010 - Gasket-oil gallery" ale nie potrafię tego przetłumaczyć na polski (a mocowane to jest do pokrywy również)

nr.8

2771683682438.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...