skawin Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Wiele jest tematów o słabym świeceniu, parowaniu itd. ale czy ktoś z was takową lapme regenerował? Mam w aucie dwie lapmy prawą z czarnym wkładem a lewą z szarym i ta troche słabiej świeci i paruje. Wyszukałem namiary na firme która takowe lampy regeneruje, czyści itd. i po rozmowie telefonicznej dowiedziałem sie że lampe rozklejają, wyczyszczą, zmienią (czy może zregenerują soczewkę) i całość skleja na nowo i daja na to gwarancję = efekt ma być nowej lampy. koszt ok 100 zł. Jak myślicie da to duze efekt m.in. taki jak w lampach z czarnymi wkładami gdzie soczewki są już ok i świeca znacznie lepiej. Zastanawiałem sie tez nad zakupem lampy z allegro, ale ceny są bardzo rózne od 80 do nawet 400 zł. np. tu: http://allegro.pl/item945046027_lampa_przednia_lewa_prawa_almera_n16_mega_okazja.html - są to pewnie lampy bez homologacji pewnie daltego takie tanie co? Chyba lepiej wyjdzie ta regeneracja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Gdzie Ty masz taką tanią regenerację? Ja dałem Wymienić soczewkę na metalową w Gdańsku, ale skasowali mnie 200zł ps Świeci jak nówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skawin Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 (edytowane) TCM Piekary Śląskie http://www.regeneracja-reflektorow.com.pl/kontakt.html dobra nunu85 nawijaj co i jak miałeś też z szarym wkładem lampy? Wymienili ci soczewkę i co jeszcze? Polepszyło to znacznie widoczność w nocy? Ja mam jedną z czarnym wkładem drugą z szarym i chce żeby ta z szarym świeciła jak ta z czarnym wkładem Edytowane 13 Marca 2010 przez skawin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 (edytowane) TCM Piekary Śląskie http://www.regeneracja-reflektorow.com.pl/kontakt.html dobra nunu85 nawijaj co i jak miałeś też z szarym wkładem lampy? Wymienili ci soczewkę i co jeszcze? Polepszyło to znacznie widoczność w nocy? Ja mam jedną z czarnym wkładem drugą z szarym i chce żeby ta z szarym świeciła jak ta z czarnym wkładem Kupiłem auto z lampami z czarnym wkładem. Jedna była ok, druga miała wyrwane mocowanie od soczewki i żarówka stopiła cały odbłyśnik. Nowa oryginana lampa droga, na zamiennikach się kiedyś przejechaem mając astrę i ich nie chcę, więc została regeneracja. Jako, że często jestem w Gdańsku, znalazłem tam firmę www.reflektory.gda.pl , ugadałem się na termin, pojechałem, zostawiłem im auto na 3 godziny, jak wróciłem wszystko było już gotowe. Co zrobili? rozkręcili lampe, wstawili nową soczewkę metalową, wyczyscili wnętrze, skleili, zamontowali i muszę powiedzieć, że świeci bardzo dobrze. Ja bym na twoim miejscu dał zregenerować. Edytowane 13 Marca 2010 przez nunu85 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skawin Opublikowano 30 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Jestem po regeneracji i tak: reflektor ma zregenerowaną soczewkę i świeci jak ten z czarnym wkładem, czyli światła są już ok, został wyczyszczony i na nowo sklejony. Jednak jest jedno ale, po opadach deszczu zaczął delikatnie parować (po wizycie na myjce wszystko było ok - nie parował). Gość który mi ten reflektor robił po rozmowie telefonicznej nie robi żadnego problemu i mówi że reflektor jeszcze raz rozklei ,na nowo poskłada i zlepi. Zrobiłem pierw po swojemu i wyjąłem zaślepke (to kółko z gumą) i lampa za kilka minut cała odparowała. Zauważyłem że gość, który robił lampe zrobił w tej zaślepce dziure jako wentylacje - dziś zalepie ją silikonem i sprawdze jak będzie teraz. Macie jakieś pomysły co można jeszcze zrobić przed oddaniem reflektoru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miazio Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 A nie lepiej samemu to zrobić ? Rozkleić lampę opalarką a na szrocie kupić rozbitą lampe z sprawna soczewką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skawin Opublikowano 31 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 (edytowane) Soczewka jest już zrobiona - chodzi o parowanie PS Parowanie też już zrobione także cały reflektor jest jak nowy Edytowane 23 Kwietnia 2010 przez skawin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 A nie lepiej samemu to zrobić ? Rozkleić lampę opalarką a na szrocie kupić rozbitą lampe z sprawna soczewką. nie, nie lepiej na szrocie znajdziesz conajwyżej soczewki pastikowe (które jak wiadomo nie mają zadziwiająco długiego żywota i do tego nie wiadomo ile godzin już wyświeciły) Przy regeneracji dostajesz nowe i o wiele bardziej żywotne soczewki metalowe, którym żadna temparatura nie groźna i których mocowania nie łamią się przy pierwszej lepszej próbie wymiany żarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość top.gti Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Witam, moze ktos ma orientacje gdzie w Warszawie lub bliskiej okolicy wymieniaja soczewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rozmaryn Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 (edytowane) odświeżę temat, czy wychodziły oryginalne lampy z metalową soczewką? czy tylko stosowali plastikowe? Lepiej kupić oryginalne i dać do wymiany soczewkę na metalową? czy kupić z czarnym wkładem nówkę z metalową soczewką? edit: help? Sorki że piszę posta pod postem ale bardzo mi zależy na czasie, ponieważ w moejej lapmpie (szarej) odleciało gniazdo od żarówki światła mijania. Znalazłem kilka ciekawych ofert na allegro i trochę mnie zakręcili. Niektórzy piszą że mają oryginalne lampy z czarnym środkiem z metalową soczewką, nie wiem czy takie wychodziły czy są po przeróbce. Jak kupię lampy to i tak będę wkładał ksenony więc już nic mi się nie stopi tak jak w obecnej lampie. Co poradzicie, kupić oryginalną z plastikową soczewką czy z metalową? chyba plastikowa: http://moto.allegro.pl/item1045340147_komplet_lamp_przednich_almera_n16_okazja_orginal.html metalowa: http://moto.allegro.pl/item1037546870_nissan_almera_n16_reflektor_z_metalowa_oprawka.html dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Edytowane 18 Maja 2010 przez rozmaryn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pemo_ Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Z tego co wiem, to te z metalowa oprawa byly produkowane jako oryginalne od 2006 roku przez ta sama firme Koito. Czyli to co jest na Allegro to nie sciema, ja sam ostatnio kupilem na Allegro jedna lampe z metalowym wkladem z szarym srodkiem. Szarych z metalowa oprawa jest znacznie mniej niz czarnych... Ostatnio byly tez na Allegro dwie nowe soczewki metalowe za 70 zł, teraz ich nie widze. Wydaje mi sie ze lepiej kupic oryginalna uzywke z metalowym wkladem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maestroo Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 (edytowane) Zadzwoniłem do tej firmy. Jeśli bym przyjechał samochodem i sami wszystko sobie zdemontują do nawet może być to koszt 600zł. Taka odpowiedź usłyszałem. A tak poza tym to jak by ktoś chciał wiedzieć to firma znajdująca się na woli, w otwocku i w falenicy to praktycznie jedna spółka a duża rozbieżność cenowa w jedne 700 za komplet , w drugiej 500 a w trzeciej 600:-) zastanawiam się czy da rade trochę to jeszcze taniej zrobić. A zapytam o te rozklejanie. Trudna ta czynność i czy demontaż soczewki jest tez dość problematyczny. przepraszam. odpowiedź do usunięcia. pomyliłem tematy Edytowane 23 Kwietnia 2013 przez Maestroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrowa1910 Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Witam.Czy orientuje sie ktos gdzie w Radomiu mozna przeprowadzic taka regeneracje reflektora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Raczej nie ma - też szukałem. W Warszawie znam firmę gdzie napylają nową warstwę, jeśli o to pytasz. http://www.reflektory-regeneracja.pl/ Można gościowi przysłać swoją lampę, on ją rozkleja, regeneruje, składa i Ci odsyła, tyle że nie wiem ile to wtedy kosztuje. Ja lampę rozklejałem sam i tylko podrzuciłem mu sam odbłyśnik, płaciłem 50 zł za napylenie warstwy odbłyskowej. Świeci jak nowy. Tylko jest trochę zabawy z rozklejeniem lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi