darek101120 Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 WITAM WSZYSTKICH Mam problem z primerka a tak naprawde to z Gazem za długo był spokój instalacja BRC SEQUENT 24 od nowości nic nie grzebane chodziła idealnie założona prawie 3 lata temu przejechane dokładnie 96000km. Na zimnym silniku po przełączeniu na gaz auto gaśnie. Jak silnik się porządnie rozgrzeje czyli przejade z 5km i przełącze na gaz to chodzi normalnie. Wygląda to tak: odpalam rano auto, dioda czerwona, układ uzyskuje żądaną temperaturę nastepuje magiczne "PYK" lamka pomaranczowa dodaje gazu żeby przełączyć auto na gaz dioda zielona i silnik gaśnie. Muszę przejechać na bęzynie około 5km przełaczyć na gaz i wtedy jak silnik jest dobrze rozgrzany na gazie pracuje normalnie. Co mam wymienione: - 2 Filtry od LPG - Przekażnik ten czarny - bezpieczniki - czujnik temperatury nowy Tyle mam sprawdzone w tygodniu jadę sie podłączyć pod komputer u gaziarzy wtedy wszystkie klocki wyjda. Miał ktoś taki przypadek?????? Albo reduktor mi siada albo wtryski albo listwa Bede wdzięczny za sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 wyczyść wtryski reduktor nie ma w tym przypadku nic do tego jak już klęka to będzie widać przy wyzzych obrotach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek101120 Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Kupiłem środek do czyszczenia gaźników, preparat wlałem do listwy i zapalałem auto i na obroty silniczek tak zrobiłem 3 razy. Ale dzisiaj jak na złość rano na zimnym przełączył sie normalnie Zobaczymy jak się bedzie dalej zachowywał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.