Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11] GASNIE NA ZIMNYM SILNIKU

darek101120

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM WSZYSTKICH :rofl:

Mam problem z primerka a tak naprawde to z Gazem za długo był spokój :) instalacja BRC SEQUENT 24 od nowości nic nie grzebane chodziła idealnie założona prawie 3 lata temu przejechane dokładnie 96000km.

Na zimnym silniku po przełączeniu na gaz auto gaśnie. Jak silnik się porządnie rozgrzeje czyli przejade z 5km i przełącze na gaz to chodzi normalnie.

Wygląda to tak: odpalam rano auto, dioda czerwona, układ uzyskuje żądaną temperaturę nastepuje magiczne "PYK" lamka pomaranczowa dodaje gazu żeby przełączyć auto na gaz dioda zielona i silnik gaśnie. Muszę przejechać na bęzynie około 5km przełaczyć na gaz i wtedy jak silnik jest dobrze rozgrzany na gazie pracuje normalnie.

Co mam wymienione:

- 2 Filtry od LPG

- Przekażnik ten czarny

- bezpieczniki

- czujnik temperatury nowy

Tyle mam sprawdzone w tygodniu jadę sie podłączyć pod komputer u gaziarzy wtedy wszystkie klocki wyjda.

Miał ktoś taki przypadek?????? Albo reduktor mi siada albo wtryski albo listwa :)

Bede wdzięczny za sugestie

wyczyść wtryski reduktor nie ma w tym przypadku nic do tego jak już klęka to będzie widać przy wyzzych obrotach

Kupiłem środek do czyszczenia gaźników, preparat wlałem do listwy i zapalałem auto i na obroty silniczek tak zrobiłem 3 razy. Ale dzisiaj jak na złość rano na zimnym przełączył sie normalnie :shifty: Zobaczymy jak się bedzie dalej zachowywał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...