xelus Opublikowano 28 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 No widzialem osobiscie dwa rozwiazania - czytalem o wiecej ale bez rysunkow . Jedno bylo takie ze mikser na gazniku dwuprzelotowym to byla nakladka od gory gaznika w postaci (hmm ) dajmy na to plyty o grubosci 2cm. W tej plycie byly otwory ciut mniejsze niz przeloty gaznika. W sciankach tych otworow (tak jakby na powierzchni walca) byly wywiercone male otwory ktorymi wlatuje gaz: przekroj przez os otworu | | o o - otwory ktorymi wlatuje gaz | | - tu konczy sie mikser | | -- gaznik A drugi typ to byl taki ze od gory z nakladki wchdzoily do gaznika metalowe rurki z gazem po jednej na przelot- konczyly sie przed gardziela. /~~~ - gaz | I | - gaznik | I | | | - gardziel No inaczej nie umiem wytlumaczyc, i nie mam pojecia jaki to ma wplyw na spalanie czy tez moc silnika. Postaram sie dowiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matimon Opublikowano 28 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 Mój mixer jest to okrąg(w przekroju poprzecznym) który posiada tylko jedno gniazdo z otworami na gaz, które obejmuje cały przekrój gaźnika, tzn. obydwie przepustnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość InterCell Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 U mnie to jest okrągła nakładka na gaźnik i dookoła są malutkie dziurki którymi wlatuje gaz Cały filtr jest podniesiony do góry o około 3 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 no ja mam na gazniku taki okrągly aluminiowy perscien ze szczeliną od wewnetrznej a czy tam są dziurki to nie mam pojecia :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xelus Opublikowano 30 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 Dzieki wielkie. Chyba juz wiem wszystko, teraz tylko dozbierac kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 a ja mam takie pytanie , jaką masz instalacje leXan???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 BRC Electronic II generacja 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 a ile za taką trzeba dać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 z butlą w kole i 2 lata grarancji dalem 1,5 roku temu 1400zl brutto :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi