palash21 Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Witam! Zmieniałem przewody zapłonowe w Nissanie Sunny N14 1.4 16 V na nowe. Zapomniałem kolejność kabli zapłonowych. Proszę o jak najszybszą odpowiedź. Od której strony silnika liczy sie "pierwszy cylinder" i jaka kolejność na kopułce. Z rozdzielacza wychodzą 4 przewody. PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sten Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Stojąc twarzą w kierunku silnika od lewej 1234 Numery powinny byc wybite na głowicy o ile sie nie myle,Ja mam kopułke z numerami,chociaż mam w zapasie jedną bez numeracji.Na kablach też sa numery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palash21 Opublikowano 16 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 No dobrze, ale nadal nie wiem jaka kolejnosc... Wytlumaczcie to od podstaw, bo musze wskrzesic Sunnego;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Silnik ma "przód" od rozrządu i "tył" od skrzyni. http://allegro.pl/item953829325_silnik_nissan_sunny_1_4.html Spróbuj tak założyć może odpali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.