Gość chmura lukasz Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 co jakiś czas czuć olej napędowy w środku i na zewnątrz, pod maską widać spocone przewody przy wtryskach. Czy to może być przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andihaj Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Tak przez te spocone przewody czuć ropę!Wymień je i bedzie po kłopocie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurgenik Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Po co wymieniać całe przewody - przecież raczej nie są dziurawe. Za pocenie przewodów i zapach ropy winę ponoszą raczej podkładki. Nie powinno się drugi raz ich zakładać (są miedziane bądź mosiężne) bo się odkształcają. Kosztują grosze i lepiej kupić zapas, bo nie zawsze nowe dobrze spasują. O ile dobrze pamiętam, to jest w nich dziurka, która musi znaleźć się w odpowiednim miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 przypuszczam że masz pompe i wtryski boscha , jak tak to masz elastyczne przewody od przelewu a w takim razie wymień je jak najprędzej bo raz że śmierdzi a dwa że bez potrzeby idzie na ziemie... ja u siebie wymieniłem na "Fagumita" grubościenne niezbrojone. jeżeli by cie interesowało to moge jutro zobaczyć jakie oznaczenie mają te przewdy, pasują idealnie. Jurgenik podkładki są w przypadku zasilania Zexela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurgenik Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Jurgenik podkładki są w przypadku zasilania Zexela. OK, dzięki za info - ja mam właśnie ZEXELA - nie wiedziałem, że w przewodach też jest różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xavio7 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Witam kolegów. Ja mam inny problem. Te podkładki pod przewodami przelewowymi zamówiłem w nissanie. Ale mechanik powiedział, że są złe, bo na nich powinien być taki rowek dookoła, a na tych z ASO nic takiego nie ma. Są tylko 3 dziurki takie malutkie. Czy mechanik się myli?? Proszę o odp. bo ropę czuć już wszędzie. Moje pytanie nie aktualne. Płaskie podkładki też pasują. Jednak mechanik się mylił na moje szczęście tym razem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.