Gość Piotrek83 Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 witam.. Strasznie skorodował mi po zimie prawy próg.. myślałem żeby to zaszpachlować, ale jednak chyba wydam na nowe. Nie orientujecie się jaka jest orientacyjnie cena takiej przyjemności? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bubar Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 http://allegro.pl/item956712845_progi_nissan_micra_k_11_1995_2002_r_nowe.html#gallery kolego to tu masz cenę z allegro i trzeba doliczyć do tego koszta montażu lakierowania.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uciu Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Ja po zimie mam do wymiany oba:-/ Od strony pasażera praktycznie została tylko przednia połowa. Na allegro jest ich kilka np: http://allegro.pl/item960544257_nissan_micra_k11_1993_2003_prog_prawy.html http://allegro.pl/item945653332_nowy_prawy_prog_nissan_micra_k11_93_03r_3d.html Tylko ile to jest warte jak kosztuje 5-6dych? Z czego to - z 1mm blachy, może folia aluminiwa??? Zaden sprzedawca nie pisze o grubości blachy, ocynku czy producencie, na maile tez nie odpowiadają, jutro podzwonie... Mam obawy przed zakupem takiego badziewia ale wyboru raczej nie ma. Może ktoś poda namia na sprawdzony warsztat ze śląska? Ile płaciliście z robocizną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewela Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Mam ten sam problem, tylko mi już zaczęło brać błotnik:/ Koszt jest mniej więcej taki Próg 70zl Blacharz 150zl Lakier 100zl Reperaturka na błotnik i jej pomalowanie 100zl lub nowy-używany błotnik najlepiej w tym samym kolorze ok 120zl (może ma ktoś do sprzedania fioletowy błotnik prawy przód?) To narazie najtaniej ile mi powiedzieli ale jeszcze poszukam:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Humvee Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Jak już sobie wymienicie te progi to polecam zakupić sobie środek do podwozi BOLL i je pomalować , jest to preparat o niebo lepszy od bitexu który się kruszy i odpada a boll na dodatek ma zastosowanie wygłuszające . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość debeo Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Małe pytanie, żeby nie zakładać nowego tematu. W którym miejscu mam szukać odpływów z progów i ile ich jest na stronę? Będę robił małą konserwację i nie chcę ich zatkać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Ja mam właśnie za kilka dni temat progów na tapecie. Progi zamówiłem na Alledrogo, komplet do 3d 127 PLN z wysyłką. Wymiana za obie strony to 400 PLN u mnie w Czechowicach-Dziedzicach. Koszt ten obejmuje wymianę progów, podreperowanie podpórek pod podnośnik (bo zgniły - od nich się zaczęła rdzawa impreza), szlifowanie, szpachla i podkładówka w miejscach spawania. BEZ LAKIEROWANIA. Ale że mój Micrator jest czarny, albo psiknę to szprejcem z Castoramy, albo zrobię progi tzw. barankiem w spreju. Używałem już tego specyfiku, zostaje taki gumowaty, nie robią się odpryski i dodatkowo chroni progi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.