Gość maxeppc Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Witam Po opróżnieniu baku, wyjeżdżeniu całego paliwa, aż zgasł, nie chce odpalić. Wlałem ok 6 litrów i nic, kręci kręci ale nie łapie. Co może być przyczyna? Silnik 3,0 V6 Benzyna+Gaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 syfu zassal z dna zbiornika i sie zapchal, sciągnij rurke ktora wychodzi ze zbiornika i dmuchnij moze sie przepcha gorzej jak sie gdzies dalej zapchalo zawsze mnie kumpel przestrzegal przed wyjeżdzaniem calego paliwa kiedyś tak mialem ale w innym aucie to wtedy gaźnik sie zapchal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxeppc Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Już doszedłem, nie załączała się pompa paliwa. No ale teraz gdy przełącze na gaz,samochód gaśnie, tak jakby sterownik nie dostawał gazu. Gaz firmy ELPIGAZ. Nie świecą się też kontrolki informujące na jakim zasilaniu jesteśmy. Coś jest z przełącznikiem, tylko jak dojść co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PiterM Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 daj kabel na ostro do zaworów gazu i jak bedzie wtedy chodził to zostaje sprawdzić kable od stacyjki i stacyjke gzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość evo Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 ja tez mam taki problem, auto mi odpaliło na benzynie ale nie wchodziło na obroty chciałem go przełączyć na gaz ale już się nie udało, mam słabe "aku" chwile pokręciłem go na benzynie i teraz ląduje akumulator tez podejrzewam ze nie mm już paliwa, masz kontrolkę od rezerwy? ciekawe czy mi złapie jak zaleje trochę paliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.