Gość Manio83Wawa Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Witam wszystkich. Posiadam Nissana Primera P10 Sedan (GA16DE) Benzyna/Gaz. Mam nastepujący problem: Od wczoraj auto zaczeło mi gasnąć gdy dojeżdzam z dużą predkością do świateł i nacisnę sprzegło, problem ten pojawia sie na gazie, jak i na benzynie. Dodam jeszcze, że dzieje się, to tylko i wyłącznie na ciepłym silniku. - Na zimnym jest no można powiedzieć, że wszystko w pożadku. Są oczywiście nowe przewody, nowe świece, Nowy filtr paliwa, oraz nowy filtr powietrza. - Dodam jeszcze iż przy wtryskach jest taki grzybek od podciśnienia, gdy go odłącze obroty wzrastają, gdy podłącze - Gaśnie. Wcześniej normalnie chodził z tym odłączonym gumowym wężykiem... Obudowa filtra cała nie popękana. Bardzo proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybul009 Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 podłącz go pod komputer mi sie wydaje ze jakiś czujnik mógł paść i nie musi sie wcale zapalać lampkana desce rozdzielczej. Mama podobne objawy i mi wykazało na kompie czujnik połozenia przepustnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nilk123 Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 Jeżeli ściągnąłeś wężyk od podciśnienia i chodzi ci dobrze na biegu jałowym , to prawdopodobnie masz przyblokowany silnik krokowy od biegu jałowego, bo dostarcza on dodatkowe powietrze w czasie przymykania przepustnicy.Spróbuj wykręcić i przeczyscic silnik krokowy.Ewentualnie może byc jeszcze czujnik temperatury , podaje za bogatą dawkę ,jeżeli po ściągnięciu wężyka obroty rosną ponad 1000obr ,to może być on. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calusek Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 Witam wszystkich. Posiadam Nissana Primera P10 Sedan (GA16DE) Benzyna/Gaz. Mam nastepujący problem: Od wczoraj auto zaczeło mi gasnąć gdy dojeżdzam z dużą predkością do świateł i nacisnę sprzegło, problem ten pojawia sie na gazie, jak i na benzynie. Dodam jeszcze, że dzieje się, to tylko i wyłącznie na ciepłym silniku. - Na zimnym jest no można powiedzieć, że wszystko w pożadku. Są oczywiście nowe przewody, nowe świece, Nowy filtr paliwa, oraz nowy filtr powietrza. - Dodam jeszcze iż przy wtryskach jest taki grzybek od podciśnienia, gdy go odłącze obroty wzrastają, gdy podłącze - Gaśnie. Wcześniej normalnie chodził z tym odłączonym gumowym wężykiem... Obudowa filtra cała nie popękana. Bardzo proszę o pomoc Jesli by to było tylko na gazie to musisz zmienić styl jazdy, nie wciskać sprzęgła dopuki samochód prawie się nie zatrzyma lub przysłonić wlot powietrza wkładając w niego rurę plastikowa żeby bespośrednio nie dmuchało we wlot, bo dostaje za dużo powietrza i gasnie. Ale u Ciebie dzieje się tak i na benzynie to może przepływomierz sie przycina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.