Gość mroczek47 Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Witam. Od niedawna jestem posiadaczem Nissana Murano w nowej wersji podwozia, który jest sprowadzony z USA. Jest to wersja S(bez navigacji kolorowego LCD i różnych bajerów). Mój problem polega na tym, że radio w tym samochodzie łapie tyko satcje nieparzyste( 105,3;105,5;105,7) domyślam się, że to z winy pochodzenia(usa). Jak wiemy większość polskich stacji nadaje na parzystych falach. Szukałem coś na ten temat, jednak mało się dowiedziałem. Wiem natomiast, że jest szansa, by to zmienić. Czytałem o różnych rozmyśleniach i dwa najbardziej prawdopodobne sposoby to(zworki z tyłu radia i kombinacje klawiszowe) W takiej elektryce jestem ciemny, czy mógłby mnie ktoś oświecić i coś podpowiedzieć, gdyż nigdzie nie znalazłem dokładnego opisu w jaki sposób robić te 'przestrojenia'. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egiptos Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Być może Twoje radio można przestawić. Ja jeśli miałem do czynienia z modelami z USA to nie dało się ich zmusić do pracy z parzystymi falami bez ingerencji w elektronikę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mroczek47 Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Właśnie tego się obawiam, że będzie to dość duża ingerencja ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szerokicheroki Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Niestety wszystkie samochody, które zostały sprowadzone z USA mają nieparzyste FM np.ESKA Warszawa ma u Ciebie 105.7 itp. itd. u nich poprostu tak już jest u nas nic to nie zmienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.