Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K12] - problem z oświetleniem bagażnika

slaw-8

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych posiadaczy nissana k12. Jak wspomniałem w temacie mam mały problem z oświtleniem bagażnika. Mianowicie: po otwarciu całkowiecie klapy żarówka nie świeci się, jednak gdy poruszy się kable z prawej strony jakie wychodzą do tylnej szyby na jakiś czas żarówka się zapali, a potem gaśnie. Zaś gdy klapa jest w pozycji pół otwartej wszystko jest ok i żaróweczka ładnie sobie daje:))I moje pytanie czy ktoś miał już taki problem i wie jak go można rozwiązać?? Pozdrawiam.

Dzieje się tak poniewaz masz uszkodzone kable te co są w osłonie gumowej (wchodzące do tylnej klapy), trzeba zsunąć osłone znaleść kabel i go naprawić (tylko lutowanie). A tak wogóle to to światełko to zapala zamek tylnej klapy - chyba już wiesz wszystko co i jak zrobić.

Mam pytanie co do oswietlenia bagażnika. Czy oświetlenie bagażnika jest w kazdej wersji?? Bo ja mam ciemno i przyznam sie sczerze ze nie szukalem lampki.

pozdr.

Szanowny kolego nie odpowiem Ci na to pytanie, czy w każdej wersji masz podświtlenie. Najprościej jest poszukać - u mnie jest po prawej stronie mniej więcej na wysokości lampy tylnej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...