Gość niunia Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Witam kolegów! tak wiem ten temat jest przewałkowany; jednak po przeczytaniu chyba wszytkich postów ciagle nie wiem co kupic i ile. moje wnioski to: sheel lub inna firma : 75W-80 (-85 lub -90) API: GL4 lub GL4+ Czy dobrze myslę??? a i ile tego płynu wchodzi 2,3 l?? dzwoniąc do mechanika dowiedzałam sie czegos innego olej ma byc jakis ATS Su1 czy Su2... jutro jade do sklepu i potrzebuje odp co i ile mam kupic!! pzdr anna a moje auto to n16 1.5 2003 rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 W zależności od oznaczenia skrzyni wchodzi 2,8 - 3 litry Czyli tak, ja zalecam zalać olej: shell SEA 75-90 GL4, spokojnie daje rade w tych skrzyniach a tak naprawde niema to znaczenia czy to będzie shell, castrol czy mobil - ważne jest to aby spełniał wymogi producenta czyli SEA 75-90 GL4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woocash Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 a tak naprawde niema to znaczenia czy to będzie shell, castrol czy mobil - ważne jest to aby spełniał wymogi producenta czyli SEA 75-90 GL4 Dokładnie, tak samo jest z olejem silnikowym musi spełniać specyfikacje napisaną na butelce i nie ważne czy jest to olej no name czy najlepszy jeżeli specyfikacja jest taka sama to bez różnicy który nalejesz (oczywiście jeżeli producent nie oszukuje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niunia Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 ok dzięki za odp juro jade zakupic ten olej i wezme 3l potem najwyzej dolewka pzdr dzięki moze ktos przyklei temat na gorze forum o oleju i nie bedzie juz pytan pzdr anna wiec małam isc do sklepu ale zamowiłam przez internet castrol: oto jego specyfikacja ale po angielsku: * SAE 75W/90 is a part synthetic multi-grade gear oil which employs advanced technology additives to ensure extra protection at extreme low and high operating temperatures. * Tested and proven, this SAE 75W/90 multi-grade gear oil is synchromesh compatible and designed with a low chlorine formulation to allow environmentally responsible disposal of used oil. * It meets the need for a 'universal' gear oil which can be used in automotive manual gearboxes, transaxles, transfer boxes and final drives where stringent performance specifications including API GL3, GL4 or GL5 must be met. wiec mysle ze sie nada... A Wy co o tym sądzicie?? prosze napiszcie czy bedzie ok ? ANNA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kris74 Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Było już wiele razy, ten olej Castrol który pokazałaś jest praktycznie najlepszy do tych skrzyn. Wchodzi 3 litry więc trzeba kupić 6 buteleczek. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.