Gość philein Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Witam Znalazłem na desce kontrolkę, której nie potrafię zidentyfikowac. Nie zaświeciła mi się jeszcze nigdy, ale to dlatego że dopiero dzisiaj włożyłem do niej żarówkę. Zaskoczyło mnie to, bo nigdy czegos takiego nie widzałem, a jednocześnie nie mam nawet przypuszczeń co owa kontrolka miałaby sygnalizowac. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość G.Adam Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 może to być od kata, tak myślę ale pewny nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojt_mk.. Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Też chciałbym wiedzieć do czego jest ta kontrolka, żarówki nie ma w niej a jak włożyłem to się świeci dodam że katalizatora nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 (edytowane) Nie łatwiej zajrzeć do instrukcji obsługi niż się domyślać. Mi to kojarzy się z jakimś podgrzewaniem, może to podgrzewanie filtra paliwa (opcja). Edytowane 26 Marca 2010 przez and_pec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość philein Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Widzisz... Instrukcji nie posiadam, a mimo poszukiwań nie udało mi się znaleźc instrukcji do ściągnięcia free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość G.Adam Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 z tego co znalazłem w necie to jest albo kontrolka przegrzania katalizatora albo coś od sondy lambda, jeżeli tam nie było żaróweczki to może to opcja jeżeli samochód jest doposażony w kata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bikernissan Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Skoro nie było tam żaróweczki to znaczy że ta kontrolka nie ma znaczenia w twojej wersji(sytuacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość philein Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 To nie jest jednoznaczne. Po kupieniu samochodu okazało się, że pod kontrolką check też nie ma żarówki. Ale to nie dlatego, że nie powinno jej byc, tylko dlatego że poprzedni właściciel chciał koniecznie sprzedac samochód, a check się świecił. Byc może masz rację że nie powinno jej tam byc, ale mimo tego jestem ciekawy co to za lampka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WaldekSP16 Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 To nie jest jednoznaczne. Po kupieniu samochodu okazało się, że pod kontrolką check też nie ma żarówki. Ale to nie dlatego, że nie powinno jej byc, tylko dlatego że poprzedni właściciel chciał koniecznie sprzedac samochód, a check się świecił. Byc może masz rację że nie powinno jej tam byc, ale mimo tego jestem ciekawy co to za lampka? Witam Przejrzałem wczoraj instrukcję co prawda po niemiecku ale nie znalazłem takiej kontrolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość philein Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 No to ja już nie wiem. Cuda jakieś? Może faktycznie to katalizator. Tylko dlaczego Nissan nic o tym nie pisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WaldekSP16 Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 No to ja już nie wiem. Cuda jakieś? Może faktycznie to katalizator. Tylko dlaczego Nissan nic o tym nie pisze? Muszę sprawdzić w moim bo prawdę powiedziawszy nie zauważyłem na desce takiej kontrolki. Tak na oko to faktycznie jakby coś z katem i to jeszcze na czerwono ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość philein Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Jak wyciągnąłem deskę, zauważyłem brak kontrolki i popatrzyłem pod światło to się uwidoczniła. Jak włożyłem tam żarówkę, to tak jak już ktoś pisał świeci się cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość G.Adam Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 To nie jest jednoznaczne. Po kupieniu samochodu okazało się, że pod kontrolką check też nie ma żarówki. Ale to nie dlatego, że nie powinno jej byc, tylko dlatego że poprzedni właściciel chciał koniecznie sprzedac samochód, a check się świecił. Byc może masz rację że nie powinno jej tam byc, ale mimo tego jestem ciekawy co to za lampka? więc może sprzedawca chciał ukryć również brak kata niewiem czy dobrze wpisałem parametry samochodu ale na tej stronce widze kata: http://nissan4u.com/parts/primera/er_p10e/1994_7/type_63/exhaust_and_cooling/exhaust_tube_and_muffler/'>http://nissan4u.com/parts/primera/er_p10e/1994_7/type_63/exhaust_and_cooling/exhaust_tube_and_muffler/ a na tej możesz wybrać sam dane samochodu: http://nissan4u.com/parts/primera/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi