Gość cineks87 Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 witam mam taki problem, że nie moge odpalic silnika. myślałem że jest to wina akumulatora, po naładowaniu prostownikiem samochód odpalił ale już następnego dnia nie miał siły nawet kręcić. po założeniu nowego akumulatora samochód działał przez jeden dzień, a teraz znowu zachowuje się tak jakby akumulator był rozładowany (tzn kręci ale strasznie słabo). Co to może być? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Sprawdź, czy ładowanie jest w normie, podjedź do elektryka, albo na zapalonym silniku sam zmierz napięcie, jeśli posiadasz miernik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kojak85 Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Ja obstawiałbym rozrusznik, ale nie zaszkodzi sprawdzić najpierw ładowania - wszakże to mniej czasochłonne i pracochłonne zajęcie. A co najważniejsze zdecydowanie tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Co to może być? Proszę o pomoc Alternator/ regulator napięcia. Jeśli sam do tego nie doszedłeś, tzn, że i sam tego nie masz szansy naprawić. Pozostaje elektryk. PS nie świeci ci się kontrolka od ładowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cineks87 Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 byłem u mechanika i wykluczył rozrusznik, alternator i przewody. wszystko sprawne, został tylko akumulator, który kupiłem tydzień temu. okazało się, że w jednej celi elektrolit miał za małą gęstość. oddałem go na gwarancje. dziękuje wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 To się pochwal co ty za śmietnik kupiłeś żeby inni nie popełnili tego błędu Ja mam aku Norauto - czyli Warta (o parametrach zgodnych z instrukcją obsługi) i jak na razie jest gites. Trochę to dziwne zachowanie i mało prawdopodobne żeby same z siebie akumlatory leciały 1 po 2 no ale w tym kraju już nic mnie nie zdziwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc821 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 ...pozostało jeszcze pytanie gdzie go kupił? - "super"market? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cineks87 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 akumulator centra standart 90ah, kupiony przez allegro z hurtowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GW_Dex Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 też miałem problem na jesieni z odpalaniem... miałem przebicie na przewodach zapłonowych, wymieniłem zatem cały układ włącznie ze świecami i nawet nowe aku walnąłem zgodnie z instrukcją użytkowania Almery. w sklepie mówili, że nie to aku biorę, ale się uparłem i teraz pali "na dotyk" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 akumulator centra standart 90ah, kupiony przez allegro z hurtowni No i wszystko jasne - Alledrogo. Nie kupuje się takich rzeczy na alledrogo bo oszczędność niewielka prawie tak jak pewnośc towaru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kojak85 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Nie przesadzaj. Na allegro wystawiają się normalnie sklepy, więc panikujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Nie panikuje tylko uważam że takich rzeczy jak aku nie powinno się kupowac wysyłkowo. Nie oszczędzasz nic za to ryzyko że dostaniesz bubel jest większe. Jak kupie w sklepie i coś jest nie tak to praktycznie od razu mam nowy towar a tu no cóż masz przykład powyżej - poza tym starczy tego offtopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Też jestem za tym, by Akku kupować i montować w sklepie, są np. takie sklepy Boscha z małym warsztatem i mają tam również inne marki. Poza tym chyba nielegalna jest sprzedaż akusa bez recyklingu czy może się mylę... Pozostaje też kwestia sprawdzenia ładowania (można załatwić nowy akumulator niedoładowywaniem) i zabezpieczenie styków. Z drugiej strony znam osoby zadowolone z marketowych akumulatorów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Też jestem za tym, by Akku kupować i montować w sklepie, są np. takie sklepy Boscha z małym warsztatem i mają tam również inne marki. Poza tym chyba nielegalna jest sprzedaż akusa bez recyklingu czy może się mylę... Pozostaje też kwestia sprawdzenia ładowania (można załatwić nowy akumulator niedoładowywaniem) i zabezpieczenie styków. Z drugiej strony znam osoby zadowolone z marketowych akumulatorów... Co do recyklingu - przecież może się zdarzyć sytuacja, że np. skradziono mi stary akumulator i nie mam czego im oddać przy zakupie Jedyny minus kupowania aku bez recyklingu to właśnie jest droższa cena zakupu i nic więcej; oddanie starego nie jest obowiązkiem A co do samych baterii - gdy zamontujemy go w warsztacie to wtedy gwarancja jest ważna, bo warsztat wystawia zaświadczenie. Jeśli samemu ktoś sobie założy - gwarancji już ni ma. Z producentów ja mogę polecić naszą Centrę, bardzo dobre akumulatory i w dobrych cenach. ZAP Sznajder też nie są złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi