Gość konjoo Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Witam! Wybieram się w dłuższą podróż więc jest motywacja żeby się zająć pierdołami. Jakiś czas temu sterowanie radiem z kierownicy mi przerywało aż w końcu nie działa zupełnie. Ostatnio padł mi również klakson. Myślicie, że to może być powiązane ? No i pytanie jak się zabrać za zdejmowanie kierownicy. Aaaa no i piszczałka informująca o niezgaszonych światłach przestała działać. Proszę o pomoc co i jak mogę sam sprawdzić. Almera 2003 1.5 dci Może ktoś wie chociaż jak zdemontować kierownicę bez detonacji poduszki ? Witam! Wybieram się w dłuższą podróż więc jest motywacja żeby się zająć pierdołami. Jakiś czas temu sterowanie radiem z kierownicy mi przerywało aż w końcu nie działa zupełnie. Ostatnio padł mi również klakson. Myślicie, że to może być powiązane ? No i pytanie jak się zabrać za zdejmowanie kierownicy. Aaaa no i piszczałka informująca o niezgaszonych światłach przestała działać. Proszę o pomoc co i jak mogę sam sprawdzić. Almera 2003 1.5 dci Może ktoś wie chociaż jak zdemontować kierownicę bez detonacji poduszki ? Już wiem jak zdemontować poduszkę. Bułka z masłem. Piszczałka zaczęła działać. pojawiły się inne problemy. Dziś miałem przegląd: - lewy reflektor krzywo świeci, przepaliła się oprawka żarówki - prawe tylne koło nie hamuje przy ręcznym - przepalone łącze elastyczne tłumika - klakson jak nie działał tak nie działa Szykują się wydatki ;/;/;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macin Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 To pochwal się jak zdemontować tą kierownicę. Może jakieś fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slivka Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 także czekam na instrukcje demontażu poduszki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość konjoo Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Wystarczy zgiąć w dół plastik kierownicy nad znaczkiem NISSAN. Zobaczymy dwa ucha. Trzeba chwycić to ucho i pociągnąć, najlepiej wkrętakiem. Oczywiście jeżeli łapiemy prawe ucho to ciągniemy w lewo. Całość bardzo ładnie wyskakuje. Aby zamontować wystarczy wcisnąć poduche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaro91 Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 a wie ktoś może jak zdjąć poduche w wersji bez sterowania radiem w kierownicy?? musze rozebrać kolumne a bez zdjęcia poduchy i kierownicy nie ruszę z robotą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michal1603 Opublikowano 27 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 co do klaksonu to najpierw sprawdź dokładnie ten kabelek przy poduszce chyba on jest zielony czy nigdzie nie jest przerwany ani nic mu się nie dzieje. jeśli nie to może być wina samego klaksona najłatwiej go sprawdzić biorąc kabelek (kolo 50cm) i jednym końcem dotykamy do + przy akumulatorze a drugim przy samym klaksonie tam gdzie jest podłączony ogrinalny kabel do klaksonu. i jeżeli nie działa to do wymiany a jeśli działa to trzeba szukać dalej. Mam nadzieje że w miarę mnie zrozumiałeś o co mi chodzi ( nie mam zdolności do pisania ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość konjoo Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Jako, że samochód zaczął odpalać mi za drugim razem, a mam jeszcze niepozałatwiane porachunki z klaksonem i radiem to pojechałem do nissana w Bydgoszczy. Diagnoza: komputer pokazuje błędy, a jak serwisant jeszcze nimi poszarpał to pojawiały się chwilowo kolejne. Podobno spowodowane jest to, tym że nie mam oryginalnych wtyczek przy komputerze tylko kable przytwierdzone taśmą. Polecił mi znaleźć rozbitka i wyciąć mu całą wiązkę, żeby mógł je polutować i wpiąć na oryginalne wtyki. Jak to nie pomoże to będzie trzeba wymienić komputer bo jest rysa na obudowie i być może coś tam gnije. Nie wiem co mam o tym myśleć. Wygląda na to, że nie mam wyboru i chociaż ciężko taką wiązkę kabli znaleźć to będę musiał spróbować. A potem pewnie jeszcze komputer... czyli pewnie koszt kompletu opon zimowych z wysokiej półki. Co o tym myślicie ? Aha na domiar złego skoczyło mi spalanie ok 1L na 100. Jedyne co zauważyłem to taki głuchy odgłos chyba w silniku. Takie jakby tarcie, jakby szum. Metaliczny głuchy dźwięk. Co ciekawe głośniejszy jest kiedy mam nogę na hamulcu. Jak zdejmuję to często szum znika. Dziwne. Stoję w korku i słyszę szum. Ściągam nogę z hamulca i cichnie. Koła się nie toczą. Gazu nawet nie dotykam. Nie mam pojęcia o co chodzi. Może ktoś z Was się z tym spotkał ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoPinG Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 witam przyłączam się do postu Almera N 16 '00 nie ma klaksonu. sygnał jest sprawny, w kierownicy też jest OK, gdzie szukać problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.