ahdov Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Tak przy okazji watku o kolach i ich wymianie... Autko odebralem pod koniec lutego 2010...z klucza na felgach 17 zagoscily nowe zimowki...teraz mam zalozone 18 od I WAY i tak sie sklada ze w garazu leza nowe opony 17, te na ktorych QQ jedynie zjechalo z lory. Jesli ktos jest zaineresowany kpl 4 opon do QQ to walcie smialo.. Na pewno sie dogadamy.. (priv & gg) Pozdrawiam, Lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomink Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Czy do zamontowania 17" alu (oryginał NISSAN) można użyć tych samych śrub co są w stalowych 16"? (Zastrzegam że nie mogłem znaleźć odpowiedzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krakus Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Czy do zamontowania 17" alu (oryginał NISSAN) można użyć tych samych śrub co są w stalowych 16"? (Zastrzegam że nie mogłem znaleźć odpowiedzi) Nie.(chyba). Ja mam oddzielne komplety do stalki i alusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomink Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) Nakrętki pasują do oryginalnych felg. Wymiana (podmiana kół stal na alu + wyważenie) w Broniszach k.W-wy 50PLN. Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez tomink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perinoid Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Nie.(chyba). Ja mam oddzielne komplety do stalki i alusów. Mi dla odmiany w salonie przy zakupie stalowe 16-ki z zimówkami zamontowali tymi samymi śrubami, które były do letnich alusów 17". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krakus Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam. Dziś wymieniałem koła 16 cali z zimowymi oponami na alusy 17-stki z letnimi. Koła 17 -tki były też wyważone i dopompowywane. Za całą usługę w Krakowie (na Dębnikach) zapłaciłem 102zł troszkę byłem zszokowany. Sama przekładka kosztuje ponoć 24zł, nie mam rachunku więc nie znam rozpiski. A Wy ile płaciliście? Tym razem odwrotnie, alusy letnie na stalówki zimowe - w tym samym zakładzie powiedzieli z wyważaniem - 64zł. Jak zmienie to potwierdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptyk Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Tym razem odwrotnie, alusy letnie na stalówki zimowe - w tym samym zakładzie powiedzieli z wyważaniem - 64zł. Jak zmienie to potwierdzę. A serwis Nissana w Szczecinie 60 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janusz-pawlak Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Czy do zamontowania 17" alu (oryginał NISSAN) można użyć tych samych śrub co są w stalowych 16"? (Zastrzegam że nie mogłem znaleźć odpowiedzi) Najprawdopodobnej nie, chodzi o grubość felg, stalowe cieńkie a alu grube. Zależy też od typu alu, nie tylko rozmiar felg. Ja mam alu 17 i alu 16 i już muszę mieć dwa różne klucze nie wchodzą do gniazda (drugiego typu) aby uchwycić główkę. jp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awol Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 W QQ oryginalne felgi stalowe, aluminiowe oraz koło zapasowe mocuje się tymi samymi śrubami - taką informację uzyskałem w Odysseyu i w JapanMotors. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perinoid Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 W QQ oryginalne felgi stalowe, aluminiowe oraz koło zapasowe mocuje się tymi samymi śrubami - taką informację uzyskałem w Odysseyu i w JapanMotors. W QQ mamy nakrętki zamiast śrub, co podobno pomaga w tej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 W QQ oryginalne felgi stalowe, aluminiowe oraz koło zapasowe mocuje się tymi samymi śrubami - taką informację uzyskałem w Odysseyu i w JapanMotors. Ja kupiłem do felg stalowych nakrętki przelotowe. Nie chińszczyzna, z Łańcuckiej Fabryki Śrub, fosforanowane, 3,50 zł sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mar3ko Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 W QQ oryginalne felgi stalowe, aluminiowe oraz koło zapasowe mocuje się tymi samymi śrubami - taką informację uzyskałem w Odysseyu i w JapanMotors. Hehe dobre, bo mi w Japan motors w Chorzowie przy kupnie auta dali nakrętki do felg aluminiowych na lato i powiedzieli, aby nigdy nie stosować jednych nakrętek do alu i stalówek. Jedna firma a 2 różne głosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krakus Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Wymiana kół 16 na alusy 17 z wyważaniem i pompowaniem - 60zł za komplet ul. Praska w Krakowie. polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciechu11 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 50 zł Kielce (wymiana opon zima na lato zna tych samych felgach z wyważeniem) ale przy okazji tak obrysowali mi felgi na styku ramion z obręczą felgi iż trzeba chyba je lakierować (o ile się da) Też macie takie problemy przy wymianie z uszkodzeniami felg ? Gdzieś ty wymieniał że ci porysowali, przecież na alu są specjalne nakladki przy wymianie żeby nie porysować ? A co do problemu to chyba ma wulkanizator a nie ty, bo on ma ci naprawić to co zepsuł. Lublin wymiana z wyważaniem 65 zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechia Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 50 zł Kielce (wymiana opon zima na lato zna tych samych felgach z wyważeniem) ale przy okazji tak obrysowali mi felgi na styku ramion z obręczą felgi iż trzeba chyba je lakierować (o ile się da) Też macie takie problemy przy wymianie z uszkodzeniami felg ? W miom poprzednim samochodzie zakładali opony na odnowione alumniowe felgi -zauważyłem ślady zarysowań i właściciel warsztatu naprawiał felgi z własnej kieszeni. W dniu dzisiejszym też wymieniłem zestaw zimowy na letni-wyważenie 17 calowej felgi 15 zł /właściciel warsztatu teraz bardzo starannie wykonuje wszlekie prace z moimi felgami/.Wspomniany warsztat znajduje się w Gdańsku przy ul Trakt Św. Wojciecha -dawny Transbud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meridion Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 17" przekładka z zimowych na letnie na alu-50,- Warszawa ul. Jagielońska 69 na terenie FSO. W Odysseyu (obok) na Jagielońskiej podali mi 110,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nissek Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 przełożenie kół + wyważenie + pompowanie azotem = 80 zł Katowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michal KJ Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Wymiana + przechowywanie pół roku (bez wywazania, bo letnie niejeżdżone) = 100 pln (Józefów k/Otwocka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netlis Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Radom Centrum - 42,50 zł z 16 alu na 17 alu z wyważeniem i spr. ciśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Alexander Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Przekładka 16" stalowe zimowe na 17" alu letnie, ponowne wyważenie i zmniejszenie ciśnienia w oponach zapłaciłem 20 zł. Gdzie.. w Będzinie. Chłopaki sprawdzili alu felgi i okazało się, że jedna jest niedoważona, ciśnienie 3 atm. i jedna felga od środka brudna od konserwacji auta. Sprawdziłem i wygląda na to że felgi były założone na auto i podwozie psikane antykorozyjnie. Felgi salonowo spakowane w worki do auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 i jedna felga od środka brudna od konserwacji auta. Sprawdziłem i wygląda na to że felgi były założone na auto i podwozie psikane antykorozyjnie. Nie chce mi się wierzyc zeby koła były załozone przed wykonaniem fabrycznej konserwacji. Wynika z tego że nadkola tez zakładali przy załozonych kołach przed konserwacją. O ile wiem to nadkola zakłada sie po konserwacji a tym bardziej koła. Moze była wykonywana dodatkowa konserwacja, albo ......... autko miało przykre spotkanie z przeszkodą i ktoś nakładał konserwacje po "dzwonie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Alexander Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Nie chce mi się wierzyc zeby koła były załozone przed wykonaniem fabrycznej konserwacji. Wynika z tego że nadkola tez zakładali przy załozonych kołach przed konserwacją. O ile wiem to nadkola zakłada sie po konserwacji a tym bardziej koła. Moze była wykonywana dodatkowa konserwacja, albo ......... autko miało przykre spotkanie z przeszkodą i ktoś nakładał konserwacje po "dzwonie". Po zdjęciu prawego tylnego kola widać czarną konserwację na baku paliwa i to samo znajdowało się na feldze od wewnątrz. Przy zmianie kół na letnie chłopaki z warsztatu pokazali mi to świństwo na feldze (nie było tego dużo ale było). Wcześniej nie zauważyłem bo felgi alumy były spakowane w worki i wrzucone do auta. Może to była jakaś końcowa konserwacja. Autko nie była na 100% po żadnym dzwonku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Po zdjęciu prawego tylnego kola widać czarną konserwację na baku paliwa i to samo znajdowało się na feldze od wewnątrz. Przy zmianie kół na letnie chłopaki z warsztatu pokazali mi to świństwo na feldze (nie było tego dużo ale było). Wcześniej nie zauważyłem bo felgi alumy były spakowane w worki i wrzucone do auta. Może to była jakaś końcowa konserwacja. Autko nie była na 100% po żadnym dzwonku.. Czego te Francuzy nie wymyśla? Francuska miłość, „Francuski łącznik”, francuska konserwacja. Ot brudasy. Miałem kilka samochodów, ale wszędzie mastyka była wykonana poprawnie, a już na pewno nic nie było nią ochlapane. Aleśmy czasów dożyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 25zł przekładka z 17" zimowych na 18" letnie obok Krakowa Nie miłe zaskoczenie - jednak muszę kupić dodatkowy klucz do kół zimowych bo mam dwie wielkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi