Gość mlody1234567 Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Witam serdecznie Posiadam Primere P11 2.0TD 97r i do niej maly problem z ktorym juz sobie nie radze... Opisze wszystko od poczatku... Jade sobie pewne dnia i zapalil mi sie CHECK samochod mul zero wigoru wiec zgasilem silnik toczyl sie chwilke i znowu zapalilem i bylo lalka. ale nagle wyjezdzam sobie z domku i gaz a tu siwy dym jak by ognisko ktos za mna palil az sie przestraszylem bo mysle turbo padlo i trzeba kase szykowac. wymontowalem turbo faktycznie luzy na wirniku i to straszne ze az lopatki przycieraly kupilem drugie wlozylem i niespodzianka CHECK zero mocy i dym zgasilem zapalilem znowu znowu sie swieci ale jest moc tylko ze kopci. postal troche i znowu zapalilem nic sie nie swieci nic nie dymi odlaczylem wtrysk sterujacy, samochod wyraznie zmienil obroty i zaczol tak mieko chodzic podlaczylem wszystko ok. i jak narazie sie nic nie swieci ale boje sie gdzie kolwiek ruszyc tym samochodem bo nie wiem czy wogole dojedzie. Pompa i wtryski ZEXEL. Kody jekie mi pokazal to 12 18 25 35 42 jesli ktos wie co to moze byc to prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibby Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 ja po 1 to bym skasował błędy po 2 to taki banał z mojej nyski : też zostawiałem siwą smugę dymu za autem i trochę taki zamulony był ,pierwsza myśl głowica lub uszczelka ale płyn w normie itd . jeździłem tak ze 2 tygodnie stwierdziłem że pora na zmianę filtra paliwa i tu szok : mocy przybyło (albo samosugestia) ale kopcenie zniknęło . Z filtra wylałem kupę szlamu i wody a tankuję na stacjach gdzie mają duże przeroby paliwa i raczej markowe paliwa -żadnego opału itp. filtr miał 11,500km przebiegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bikernissan Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Też proponuję zacząć od wymiany filtra paliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/60477-p11-i-p11144-faq-silnik-cd20t-diesel/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.