Gość Arbi Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Witam wszystkich. Mam problem ze wspomaganiem kierownicy mianowicie podczas kręcenia kierownicą coś wyje. Wycie jest najczęstsze gdy silnik jest jeszcze zimny. Kieruje się normalnie kierownica nie chodzi ciężej. Proszę o pomoc w ustaleniu przyczyny wycia. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Zanim cokowiek więcej napiszę, odpowiedz prosze na 3 podstawowe pytania: pasek jest przyzwoicie napięty? nie jest upaprany olejem? masz odpowiedni poziom pynu wspomagania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arbi Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 - pompa wpomagania jest podłączona pod łańcuszek rozrządu - płyn ma odpowiedni poziom - nie jest "upaprany" olejem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafal1973 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Też zauważyłem problem ze wspomaganiem kierownicy - podczas kręcenia kierownicą coś hałasuje ( świstrzy).U siebie zauważyłem to po wymianie opon na letnie i sam nie wiem co o tym mysleć. Może udało ci się komuś zdjagnozować problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wania Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Witam, w moim przypadku (N16 1.5 dci pompa elektrohydrauliczna) piszczenie, świszczenie pompy oznaczało początek końca Koła na prosto pompa piszczała, dźwięk nasilał się przy skręcaniu kół aż do odgłosu ocierania chrobotania niemal. Płynu nie ubywało, po prostu padły szczotki. Sprawdź poziom płynu oraz jego klarowność, jeśli jest mętny wymień. Jesli nie to omijaj ASO w moim przypadku pompa jest nienaprawialna, trzeba kupić nową za ponad 2k, a mechanik naprawił za 200 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.