Gość Wacław Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Witam. Padła mi kamera cofaania, ekran jest czarny, napis na dole ekranu sie pojawia jak zwykle, światło wstecznego biegu świeci, czujnik sprawdzony jest OK. Wymontowałem kamerę i teraz problem jak ją spradzić wymontowaną czy jest sprawna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Wygląda na to że się zepsuła . Czarny ekran świadczy o tym. Komunikat na dole pokazuje że komputer jest sprawny . Koszt takiej kamery wynosi ok 160 PLN http://www.allegro.pl/item966208598_kamera_cofania_nissan_primera_p12_2_2dci_2003rok.html Zobacz może trzeba ustawić kontrasty.(wciskasz wsteczny i naciskasz seting) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wacław Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Dzięki za pomoc ale zrobiłem tak. Kamerę podrzuciłem do zaprzyjaźnionego zakładu zajmującego sie monitoringiem, tam mi ja rozebrali i okazało się że była zawilgocona, klej którym była przyklejona szybka do obudowy się praktycznie wykruszył i po wysuszeniu zakleili na nowo. Nie wiem jak ale sprawdzili ( mieli do tego sprzęt) i kamera działa poprawnie. Po zamontowaniu w samochodzie wszystko chula. Tak więc jeżeli jest ciemny ekran to może trzeba kamerke wysuszyć i będzie OK. Dziękuję za poradę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Dzięki za pomoc ale zrobiłem tak. Kamerę podrzuciłem do zaprzyjaźnionego zakładu zajmującego sie monitoringiem, tam mi ja rozebrali i okazało się że była zawilgocona, klej którym była przyklejona szybka do obudowy się praktycznie wykruszył i po wysuszeniu zakleili na nowo. Nie wiem jak ale sprawdzili ( mieli do tego sprzęt) i kamera działa poprawnie. Po zamontowaniu w samochodzie wszystko chula. Tak więc jeżeli jest ciemny ekran to może trzeba kamerke wysuszyć i będzie OK. Dziękuję za poradę. Wiecie dlaczego szanuje użytkownika Wacława ponieważ on zawsze w każdym problemie kieruje się logikom. Jeśli chodzi o tą firmą która zajmuje się monitoringiem to szczał w dziesiątkę. Pamiętam że na stronie holenderskiej była Primera stan uszkodzony- uszkodzona kamera cofania(czarny ekran). Jeśli macie do kupienia Primerę z uszkodzoną kamerą to kupujcie bo jak widać nie jest do duży problem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spamergt Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 istnieje możliwość podłączenia tej kamery pod ekran primery? http://www.allegro.pl/item1020968074_kamera_cofania_wbudowana_w_ramke_rejestracji_hit.html bardzo proszę o odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.