Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Kamera cofania P 12

Gość Wacław

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Padła mi kamera cofaania, ekran jest czarny, napis na dole ekranu sie pojawia jak zwykle, światło wstecznego biegu świeci, czujnik sprawdzony jest OK. Wymontowałem kamerę i teraz problem jak ją spradzić wymontowaną czy jest sprawna?

Wygląda na to że się zepsuła .

Czarny ekran świadczy o tym.

Komunikat na dole pokazuje że komputer jest sprawny .

Koszt takiej kamery wynosi ok 160 PLN

http://www.allegro.pl/item966208598_kamera_cofania_nissan_primera_p12_2_2dci_2003rok.html

Zobacz może trzeba ustawić kontrasty.(wciskasz wsteczny i naciskasz seting)

Dzięki za pomoc ale zrobiłem tak. Kamerę podrzuciłem do zaprzyjaźnionego zakładu zajmującego sie monitoringiem, tam mi ja rozebrali i okazało się że była zawilgocona, klej którym była przyklejona szybka do obudowy się praktycznie wykruszył i po wysuszeniu zakleili na nowo. Nie wiem jak ale sprawdzili ( mieli do tego sprzęt) i kamera działa poprawnie. Po zamontowaniu w samochodzie wszystko chula. Tak więc jeżeli jest ciemny ekran to może trzeba kamerke wysuszyć i będzie OK. Dziękuję za poradę.

Dzięki za pomoc ale zrobiłem tak. Kamerę podrzuciłem do zaprzyjaźnionego zakładu zajmującego sie monitoringiem, tam mi ja rozebrali i okazało się że była zawilgocona, klej którym była przyklejona szybka do obudowy się praktycznie wykruszył i po wysuszeniu zakleili na nowo. Nie wiem jak ale sprawdzili ( mieli do tego sprzęt) i kamera działa poprawnie. Po zamontowaniu w samochodzie wszystko chula. Tak więc jeżeli jest ciemny ekran to może trzeba kamerke wysuszyć i będzie OK. Dziękuję za poradę.

Wiecie dlaczego szanuje użytkownika Wacława ponieważ on zawsze w każdym problemie kieruje się logikom.

Jeśli chodzi o tą firmą która zajmuje się monitoringiem to szczał w dziesiątkę.

Pamiętam że na stronie holenderskiej była Primera stan uszkodzony- uszkodzona kamera cofania(czarny ekran).

Jeśli macie do kupienia Primerę z uszkodzoną kamerą to kupujcie bo jak widać nie jest do duży problem .

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...