Gość raVonline Opublikowano 19 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2005 jakie paliwo lubi ta almerka 95 czy 98 - jest roznica? ile one Wam palą? interesuje mnie silnik 1.5 98KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 19 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2005 Kliknij na 'Szukaj' a potem wpisz 'spalanie'... Będziesz miał z milion tematów o spalaniu. To chyba najczęściej wałkowany temat - po co zakładać następny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raVonline Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 ja w celach informacyjnych zatankowalem nowy bak PB98 - JET spalanie 85%miasto (polowa jazdy klima) wyszlo mi spalanie 8,7l/100km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 Lej 98 bo tak naprawde na poskich stacjach 98 ma jakies 95-96 oktan, a silniczek ladniej pracuje i tak naprawde powinienes zrobic troche wiecej km na baku, apropo JETA w weekendy jest tansze paliwo 98:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AdaSch Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 na tvn turbo panowie byli na chamowni z oktawią 1,6 fsi (nie cierpie tej ciosanej firmy) testowali zwykłą 95 i 98 ultimate z bp na 95 1,6 miał 115 koni a na 98 124 konie i 150nm momentu! czyli całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raVonline Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 Lej 98 bo tak naprawde na poskich stacjach 98 ma jakies 95-96 oktan, a silniczek ladniej pracuje i tak naprawde powinienes zrobic troche wiecej km na baku, apropo JETA w weekendy jest tansze paliwo 98:) pozdrawiam akurat u mnie w Kraku 98 jest w cenie 95 (JET ul. OPOLSKA) tak juz od pewnego czasu - w kazdy dzien tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raVonline Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 na 95 1,6 miał 115 koni a na 98 124 konie i 150nm momentu! czyli całkiem nieźle. no nie.. juz w takie bajki to nigdy nie uwierze 9KM 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 na tvn turbo panowie byli na chamowni z oktawią 1,6 fsi (nie cierpie tej ciosanej firmy) testowali zwykłą 95 i 98 ultimate z bp na 95 1,6 miał 115 koni a na 98 124 konie i 150nm momentu! czyli całkiem nieźle. wydaje mi sie ze to byla czysta reklama BP bo innych paliw jakos nie sprawdzili Opolska to ta glowna od a4 w strone wawki??bo jak tak to dobre maja tam paliwko,zawsze tankuje tam firmówki i nie narzekam,a ceny bezyny jakos nie zuwazam,ale ostatno rozmawialem z laska na Jecie w katowicach i mowila ze tylko weekendy sa tansze moze w kraku jest inaczej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raVonline Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 Opolska to ta glowna od a4 w strone wawki??bo jak tak to dobre maja tam paliwko,zawsze tankuje tam firmówki i nie narzekam, tak zgadza sie.. obok jest McDonald's i Citroen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 Od pewnego czasu jeżdze właśnie na PB 98. Samochód lata zupełnie inaczej niż wcześniej. Spalanie spadło w granicach 1 l/100km (przy jeździe w mieście). Na trasie niby się nic nie zmieniło, bo jeżdzę troche szybciej niz wcześniej. Paliwko droższe o kilka groszy ale naprawdę warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MODEST Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 Osobiście polecam shella 95 VP. Nie ma większego sensu przepłacać na 98 VP przy takim stopniu spręzania będzie to nieodczuwalne dla prowadzącego. Sam jeżdze na shellu 95VP i polecam go wszystkich nismaniakom. Pozdrawiam :shock: Modest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartek_1983 Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Tylko bp98 i zazwyczaj na orlenie.Jakoś spokojniejszy i silnik jestem he he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Jak dla mnie Pb95 wystarczy. Przy silniku QG15DE różnicy nie odczułem więc po co przepłacać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi