Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] swap

Gość bugi78
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

jako ze to moj pierwszy post to na poczatku sie przywitam...

czasami mam chec z zaskoczenia kogos skompromitowac ... mam na mysli miesa jezdzace vw czy bmw :)

do sedna - interesuje mnie swap silnika w k11 - 1.3 mnie nie kreci - chce wiecej:)

ktos ma jakies doswiadczenia?

rozbawiles mnie tym postem hehehehehehehe. pod remize to jest e36 1.6 LPG

zrob taka micre to pogadamy

pozdrawiam ;)

http://www.youtube.com/watch#!v=f_Nn4_I3EaU&feature=related

Edytowane przez elektryk1e

Panowie poważne pytanie kto mógł by się podjąć przeszczepu silnika i całej reszty potrzebnej do jazdy do micry

http://moto.allegro.pl/item978433502_kultowa_toyotka_celika_gt_1_6_16v_dohc_red_devil.html

Miałem corollke z 4AGE tylko z nieco mocniejszą wersją i wiem, że te silniki są trwałe ekonomiczne i na prawdę mocne.

Ile ktoś mógł by sobie policzyć za taką operacje? jeżeli taka operacja kosztowała by nie więcej jak 1500zł może jest sens się w to pobawić (nie znam cen za takie usługi wiec tylko sobie z nią teoretyzuje)

1500zł to zaplacisz za samo osadzenie silnika i przerobienie poduszek.

1. najlepiej wrzucic sr20de

2. jesli nie masz na wszystko 5000 7000 zł to odpusc

SR20 jest ciut przy ciężki jak na moje oko. do 4AGE mam sentyment silnik dobry pod mody i lekki. No ale widzę, że przed takimi zabawami trzeba dobrze wykalkulować co i ile bo inaczej to można z ręką w nocniku się obudzić. Temat tymczasowo do wstrzymania chyba, że ktoś inny z użytkowników micry przetrze szlaki ;)

A zamiast robić swapa nie chcecie sportowych wałków które podciągną wam pod 100 koni.

Budujemy teraz silnik i mamy na wierzchu wałki sportowe które będziemy kopiować, napawając na seryjne.

Hehe 80 to za mało. Myślę, że w chwili obecnej oko 80 moze ponad mam z 1.3 i zdecydowanie ciągle za mało :P

Ale jak to się mawia apetyt rośnie w miarę jedzenie ;)

to zacznij dzialac

bo znajac zycie to bedzie kolejny temat ktory umrze po tygodniu...