Gość trebol Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Witam ! Jestem już po zakupie nowego QQ wersja I-Way. Autko już jest na placu u dealera od ubiegłego piątku. Niestety mam czekać na jakieś dokumenty akcyzyjne ( nawet do 2 tygodni ) Jak to było w Waszym przypadku ? Czy można coś przyspieszyć ? Żonie na Święta chciałem zrobić prezent :-) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Na akcyzę czekałem długo..., coś ok trzech tygodni... Udało mi się natomiast zarejestrować auto bez tego dokumentu jedynie z zaświadczeniem dealera. Nie powiem, że było to łatwe do załatwienia w rejestracji... Powodzenia życzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trebol Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Na akcyzę czekałem długo..., coś ok trzech tygodni... Udało mi się natomiast zarejestrować auto bez tego dokumentu jedynie z zaświadczeniem dealera. Nie powiem, że było to łatwe do załatwienia w rejestracji... Powodzenia życzę Tak się składa, że też mam znajomą w urzędzie komunikacji....jakie zaświadczenie muszę mieć od dealera ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Tak się składa, że też mam znajomą w urzędzie komunikacji....jakie zaświadczenie muszę mieć od dealera ???? Nie mam pojęcia, czy to zadziała w tym roku? Ponadto oprócz urzędu jest jeszcze dealer... W moim przypadku wystarczyło zaświadczenie od dealera o opłaceniu akcyzy (rej. 2009 Q3) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość +2qq_komar Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Witam, Ja w ogóle nie czekałem na dokumenty akcyzyjne albo żyłem w błogiej nieświadomości, że dealer jeszcze na to czeka. Dostałem info, że auto stoi i dokumenty do rejestracji są do odebrania... rejestracja i po kłopocie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robski Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Ja od momentu kiedy auto było w salonie czekałem jakieś 3-4 dni na dokumenty, chociaż dealer powiedział że może to zając nawet do dwóch tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtM Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Jak odbierałem swojego QQ we wrześniu potrzebowali dwa dni na skompletowanie dokumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomi-ei Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 (edytowane) auto na placu przy salonie: 2 września dokument potwierdzajacy zapłatę akcyzy dotarł do dealera: 16 września data wystawienia w/w dokumentu przez Urząd Celny: 13 września Edytowane 23 Września 2010 przez tomi-ei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi.G Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Samochód kupiony 28-11-2010, w salonie 18-03-2011 , do dzisiaj (01-04-2011)papierów brak !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert65 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Samochód kupiony 28-11-2010, w salonie 18-03-2011 , do dzisiaj (01-04-2011)papierów brak !!!! Ja czekałem 3 tygodnie, a potem jeszcze dwa nie odbierałem auta od dealera, bo spadł śnieg, a jeszcze nie kupiłem zimówek , i do przejechania miałem ok 130 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lutenet Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 W połowie tygodnia dostałem telefon od dilera czy chcę odebrać w przyszłym tygodniu samochód ? oraz czy może już ściągać dokumenty (miesiąc przed terminem z umowy). Ja mu że owszem, pasuje mi to. Jednak w tygodniu odbioru powiedziałem, że sorry ale nie będę miał czasu odebrać i musimy przełożyć na kolejny tydzień. Diler że nie ma sprawy. W kolejnym tygodniu w poniedziałek wziąłem komplet dokumentów, rejestracja 20min., blachy i papiery dostarczone do dilera i następnego dnia po 2h samochód ze mną za kierownicą wyjechał z salonu w kierunku Orlena na pierwsze tankowanie. Więc jak dla mnie wszystko OK (YAMA w Osielsku). A co do akcyzy to z tego co kojarzę to chyba na fakturze (albo innym kwicie - mogę sprawdzić jak trzeba) miałem taką informację że została opłacona. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xkowal Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Dzisiaj mój samochód zjechał z lawety w YAMA Osielsko i dzisiaj już był gotowy do rejstracji (znaczy wszystkie papiery przyjechały równolegle z samochodem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ahhh Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 xkowal bardzo dobry wybor z salonem w bydgoszczy najmilsza obsluga w polsce i wgl pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi.G Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Samochód kupiony 28-11-2010, w salonie 18-03-2011 , do dzisiaj (01-04-2011)papierów brak !!!! Papiery dotarły do Łodzi dzisiaj (04-04-2011). 18 dni czekałem na papiery do QQ po prostu rewelacja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi