Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

MYCIE .

Gość yagodaaaa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja ostatnio myję auto (lakier) płynem fairy :) Póki co nic lepszego nie znalazłem. Ewentualnie po umyciu jakby ci się chciało można nawoskować, ale do tego potrzeba czasu i dobrej pogody :)

A ja się ostatnio zastanawiałem nad daniem do mycia całego auta Karherem, ale nie wiem jak to wygląda z myciem tapicerki. mam jasną i nie wiem czy plamy nie zostaną. I oczywiście kwestia kosztów ciekawi mnie ile mogą za to wołać? Zna ktoś jakiś dobry punkt w Poznaniu??

Renomowane śrdoki do czyszczenia i pielegnacji auta -firmy TurtleWax

Są tez inne z wyższej pólki ktorych nie polece -bo to przerost formy nad treścia.

Ja również polecam produkty tej firmy, ostatnio nabyłem takie coś: TurtleWax i sprawdza się bardzo przyzwoicie.

• 4 tygodnie później...
Gość wojtas1980

Witam

Najlepszym sposobem na mycie auta jest częste mycie najlepiej tylko szamponem i pożądne płukanie wszystkich szczelin wodą pod ciśnieniem.

Taka ciekawostka: tylne błotniki przewaznie rdzewieją przez zalegające za rantem błoto które schnie okolo dwóch tygodni co powoduje korozję.

Wosk wcieralny na sucho i spolerowany zwykłą bawełnianą szmatką zdecydowanie wystarczy do konserwacji lakieru.

Do kokpitu polecam mokrą szmatkę nasączoną detergentem.wszyskie kokpit spray i tym podobne nie dość że odbijają swiatło to jeszcze kleją się co powoduje przyciąganie kurzu.

• 2 tygodnie później...

do czyszczenia kokpitu to najlepsza miedniczka z ciepłą wodą i do tego jakiś płyn do naczyń - ładnie odtłuści powierzchnię i zabrudzenia a przede wszystkim w słoneczne dni kokpit nie będzie się odbijał w szybie.

Te wszystkie kosmetyki samochodowe do ściema - dużo szmat, woda i jakiś płyn do naczyń wszystko wyczyści. A tak to mamy oddzielne kosmeyki do felg, do kokpitu, do usuwania owadów - dobrze, że nie ma podziału na elementy blacharskie -> do zderzaka przedniego, do lewych drzwi , prawych, do lewej strony szyby pasażera :D

do czyszczenia kokpitu to najlepsza miedniczka z ciepłą wodą i do tego jakiś płyn do naczyń - ładnie odtłuści powierzchnię i zabrudzenia a przede wszystkim w słoneczne dni kokpit nie będzie się odbijał w szybie.

Te wszystkie kosmetyki samochodowe do ściema - dużo szmat, woda i jakiś płyn do naczyń wszystko wyczyści. A tak to mamy oddzielne kosmeyki do felg, do kokpitu, do usuwania owadów - dobrze, że nie ma podziału na elementy blacharskie -> do zderzaka przedniego, do lewych drzwi , prawych, do lewej strony szyby pasażera :D

jeszcze nabłyszczacze do opon ....to już mnie rozwala ,,, opony myje jak wracam z wioski upaprany błotem po dach m,,, :devil:

A ja się ostatnio zastanawiałem nad daniem do mycia całego auta Karherem, ale nie wiem jak to wygląda z myciem tapicerki. mam jasną i nie wiem czy plamy nie zostaną. I oczywiście kwestia kosztów ciekawi mnie ile mogą za to wołać? Zna ktoś jakiś dobry punkt w Poznaniu??

Mam kolege który myje auta i czyści w środku i myje silniki i taka impreza to koszt 100zł chyba :) ale musiał bym się dokładnie dowiedzieć co i jak :) no i jest oczywiście podział samochodów jakiś tam i od jednych mniej a od drugich wiecej :)