Gość tynek Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Witam Chcę kupić maximke 97' do 99' rok i w związku z tym , że jeszcze nigdy nie miałem przyjemnosci jechac tym autem a moja wiedza na ich temat ogranicza sie do tego co znalazłem w necie (do tej pory) chciałbym dowiedziec się na co zwracac szczególną uwage podczas oględzin takiego auta, a takze jakie macie drodzy forumowicze wrazenia z jazdy waszymi maximkami , czego moge sie spodziewac prowadzac taka bryke .Szczególnie bede wdzięczny za info odnosnie trwałosci zawieszenia na naszych drogach. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Jak będziesz dbał to praktycznie bezawaryjny, miękkość zawieszenia dobierzesz sam w zależności od producenta- to amortyzatory bardzo trwałe (Tokico, Kayaba, Sachs), klocki bez liku, filtry dostępne , elektryka bezawaryjna, polecam silniki 1998 - bardzo dobrze znoszą zagazowanie. Układ wydechowy, jeśli będziesz konserwował to 300- 400 tys., od czasu do czasu wstawka, ale bardzo trwały. Zwróć uwagę na korozję tylnej części podwozia. Wszystkie płyny do wymiany - pomimo serwisowania, często w serwisach jest lane byle g..... Próbnik kolorów olejów i płynów przyda się. Jeśli automat sprawdź czy nie szarpie. Odgłosy silnika na postoju, w trakcie jazdy, swobodny tor jazdy. Klima - czy chłodzi i jak szybko następuje schładzanie. Geometria, stan zawieszenia, tarcze, ABS, EPS i jeśli jest to inne wyposażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.