CyberDe@th Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Witam!!! Mam poważny problem! Otóż ukręciłem świecę żarową w CD20. W głowicy została część z gwintem. Całości jeszcze nie urwałem, gdyż trzyma się na drucie w świeci. Czy ktoś z Was ma pomysł co z tym fantem zrobić? Dodam, że wolałbym nie ściągać głowicy. Pozdrawiam, CyberDe@th. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Raczej nie widzę innej możliwość Nie wiem może jakoś wykrętakiem się uda ale..... Podjedź do mechaniorów może mają jakieś "diabelskie sztuczki" na takie przypadki Z wiadomości na necie Są ponoć jakiś przyrządy do wyciągania i wykręcanie urwanych swiec Ponoć w merolach i BMW jest to nagminne i tam właśnie używaja tego. Jest jeszcze jakaś metoda, ze zgrzewarką. Generalnie to lepiej oddać fachowcom i zapłacić nawet te 300 za robotę niż ściągać czapę. Domowymi sposobami to tylko wykrętakiem, ale jak wypadną ci wióry do cylindra to i tak głowa do zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Raczej nie widzę innej możliwość Nie wiem może jakoś wkrętakiem się uda ale..... Podjedź do mechaniorów może mają jakieś "diabelskie sztuczki" na takie przypadki Z wiadomości na necie Są ponoć jakiś przyrządy do wyciągania i wykręcanie urwanych swiec Ponoć w merolach i BMW jest to nagminne i tam właśnie używaja tego. Jest jeszcze jakaś metoda, ze zgrzewarką. Generalnie to lepiej oddać fachowcom i zapłacić nawet te 300 za robotę niż ściągać czapę. Domowymi sposobami to tylko wykrętakiem, ale jak wypadną ci wióry do cylindra to i tak głowa do zdjęcia Ogółem to bym podjechał do mechaników, ale znając tutejsze ceny, to równie dobrze mógłbym zdejmować głowicę w Polsce. Szukam jakiegoś rozwiązania, które będę mógł sam zastosować. Na razie podlewam świecę Colą i mam nadzieję, że trochę odpuści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Nie wiem czy ta informacja pomoże, handlowałem swego czasu narzędziami YATO dla mechaników. W większości kupowali takie oto wykrętaki - http://allegro.pl/item955223796_wykretaki_do_szpilek_wykretak_srub_yato_yt_0624.html Pojedyncze sztuki można kupić lub zamówić w sklepach patronackich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Widziałem filmik w sieci, gdzie koleś wykręcał urwaną świecę z Merca. Miał do tego cały asortyment narzędzi. Niestety na chwilę obecną mam tylko podstawowe klucze i wkrętaki. Jutro może uda mi się kupić coś do wykręcania zapieczonych śrub. Nie wiem tylko, czy znajdę to w tym sklepie, co myślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 dobrze by było jakbyś wrzucił jakieś foto, zależnie od wysokości urwania to ja bym próbował przy pomocy nakrętki,cienkiej elektrody i spawarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Resztki świecy wystają teraz z głowicy na wysokość ok. 1,5mm - 2mm. To dosyć mało. Rozmawiałem wczoraj z mechanikiem, który poniekąd specjalizuje się w takich przypadkach. Powiedział mi jasno: niektórym udaje się wydostać świecę domowymi sposobami, a inni potrafią tak napsuć swoimi kombinacjami, że on - specjalista od ciężkich przypadków - ma problemy z takimi świecami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowyy3 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Witam, służę pomocą przy wykręcaniu urwanych świec żarowych w Lublinie (bez zdejmowania głowicy), w razie pytań piszcie na cubuss83@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Hmmm... Znalazłem też odpowiednią osobę pod Łodzią, lecz ze względu na koszty (około 300zł) odpuściłem, bo nie warto było pakować więcej kasy w ten samochód. Wracając do tematu... Primera odpalała całą zimę na 2 (dwóch), najwyżej 3 świecach . Stała pod chmurką. Jednak sprzęgło nie wytrzymało i w styczniu poszła na żyletki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.