Gość daniel zl1 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 MAM PROBLEM Z WYMIANĄ AMORKÓW Z TYŁU W NISSANIE PRIMERA 2000R CZY KTOŚ MI DORADZI JAK TO SIĘ ROBI BO OD GÓRY NIEMA DOJŚCIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 zdejmij koło i zajrzyj do środka a będziesz zadowolony tam są nakrętki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 tak jak pisze DINO Po 2 nakrętki na górze i śroba przy półosio na dole Spryskaj dobrze WD czy CX abyś szpilki nie urwał. Nakrętka od tłoczyska amorka jest wewnąrz miski górnej. Nie zapomnij założyć ściągaczy na sprężyny przed jej odkręceniem Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daniel zl1 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Dzięki za podpowiedź zaraz po świętach biorę się za robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 (edytowane) Dzięki za podpowiedź zaraz po świętach biorę się za robotę. http://rapidshare.com/files/155930139/Nissan_Primera_P11.144_Instrukcja_obslugi_PL.pdf Znalazłem na forum. Może ci się przyda Edytowane 4 Kwietnia 2010 przez michaell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daniel zl1 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 http://rapidshare.com/files/155930139/Nissan_Primera_P11.144_Instrukcja_obslugi_PL.pdf Znalazłem na forum. Może ci się przyda do michaell witam napisałeś mi żebym zobaczył ten link ale nie mogę go otworzyć w czym tkwi problem / pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danielvlv Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 czy ktos kto nigdy nie wymienial amortyzatora da rade? montuje zciagacz na sprezyne, odkrecam srubki i to w skrocie wszystko co trzeba wiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Jak masz ściągacz i klucze to sobie poradzisz, prosta jest wymiana amortyzatora . Ja nie jestem mechanikiem ale myślę że max 2h by mi potrzeba czasu na wymianę 4 amortyzatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daniel zl1 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 zdejmij koło i zajrzyj do środka a będziesz zadowolony tam są nakrętki dzięki amortyzatory wymieniłem Jak masz ściągacz i klucze to sobie poradzisz, prosta jest wymiana amortyzatora . Ja nie jestem mechanikiem ale myślę że max 2h by mi potrzeba czasu na wymianę 4 amortyzatorów. dzięki amorki wymieniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy82 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 witam miałem skrzypienie z przodu i powiedzieli że to poduszki amortyzatora wieć zakupiłem taki zestaw dzis wziałem sie za sciganie wyszedł dość szybko Później scisnąłem sprężyny odkręciłem śrubę centralna wymieniłem poduszki skręciłem zwolniłem sprężynę wkładam do kielicha a dolne mocowanie lekko przekrzywione za nic nie da sie przekręcić aby pasowało w swoj otwór wymontowałem znowu ścisnąłem odkręciłem centralna i mmniej wiecej ustawiłem tak aby było dobrze . teraz dół pasuje a góra nie moje pytanie jak to ustawić aby pasowało dodam że to mój pierwszy raz czy są jakieś znaki czy jak ?? bede wdzieczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi