Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Wycieraczki nawalają POMOCY

Gość Borys03

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z przednimi wycieraczkami

Na pierwszym biegu (praca przerywana) wycieraczki cały czas pracuja i jak chcę je wyłaczyc i ustawiam na tz.zero to nadal pracuja.Gdy wyłącze stacyjke i ja znowu zalacze to sie zawieszaja i musze wajcha do góry po woli ustawiać na dół.

Co to moze być

Dzieki z gory

Na pierwszym biegu (praca przerywana) wycieraczki cały czas pracuja i jak chcę je wyłaczyc i ustawiam na tz.zero to nadal pracuja.Gdy wyłącze stacyjke i ja znowu zalacze to sie zawieszaja i musze wajcha do góry po woli ustawiać na dół.

Co to moze być

Dzieki z gory

Mogą to być również silniczki wycieraczek (zwłaszcza objaw po wyłączeniu stacyjki to sugeruje). Spróbuj tak: włącz wycieraczki na 3-4 bieg na kilka minut (oczywiście polewaj szybę z węża przez ten czas, aby nie miały za sucho...;) ). Sprawdź czy się poprawi...

Miałem podobne objawy w ub.roku, (wycieraczki zatrzymywały mi się na pierwszym biegu). Pomogła ostra burza, w której wycieraczki pracowały na pełnych obrotach:) Nie zmienia to faktu, że muszę im się bliżej przyjrzeć, jak tylko zrobi się cieplej...

Co to moze być

Dzieki z gory

JA bym zalecal sprawdzenie przekaznika sterujacego praca wycieraczek.Pierwszy odpowiada za zalaczenie zasilania a drugi to tryb pracy wycieraczek, siema

Co to moze być

Dzieki z gory

JA bym zalecal sprawdzenie przekaznika sterujacego praca wycieraczek.Pierwszy odpowiada za zalaczenie zasilania a drugi to tryb pracy wycieraczek, siema

• 1 miesiąc temu...

Gdzie znaleźć przekaźniki sterujące wycieraczkami (wspomniane powyżej) i jak sprawdzić czy są sprawne?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...