Gość Borys03 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Mam problem z przednimi wycieraczkami Na pierwszym biegu (praca przerywana) wycieraczki cały czas pracuja i jak chcę je wyłaczyc i ustawiam na tz.zero to nadal pracuja.Gdy wyłącze stacyjke i ja znowu zalacze to sie zawieszaja i musze wajcha do góry po woli ustawiać na dół. Co to moze być Dzieki z gory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Witam . Prawdopodobnie przełącznik się zepsuł. Miałem tak ale w innym samochodzie http://www.allegro.pl/item955689534_przelacznik_wycieraczek_nissan_primera_p12_04r.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucek82 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Mam problem z przednimi wycieraczkami Na pierwszym biegu (praca przerywana) wycieraczki cały czas pracuja i jak chcę je wyłaczyc i ustawiam na tz.zero to nadal pracuja.Gdy wyłącze stacyjke i ja znowu zalacze to sie zawieszaja i musze wajcha do góry po woli ustawiać na dół. Co to moze być Dzieki z gory Mogą to być również silniczki wycieraczek (zwłaszcza objaw po wyłączeniu stacyjki to sugeruje). Spróbuj tak: włącz wycieraczki na 3-4 bieg na kilka minut (oczywiście polewaj szybę z węża przez ten czas, aby nie miały za sucho... ). Sprawdź czy się poprawi... Miałem podobne objawy w ub.roku, (wycieraczki zatrzymywały mi się na pierwszym biegu). Pomogła ostra burza, w której wycieraczki pracowały na pełnych obrotach:) Nie zmienia to faktu, że muszę im się bliżej przyjrzeć, jak tylko zrobi się cieplej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zenon 2 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Mam problem z przednimi wycieraczkami Na pierwszym biegu (praca przerywana) wycieraczki cały czas pracuja i jak chcę je wyłaczyc i ustawiam na tz.zero to nadal pracuja.Gdy wyłącze stacyjke i ja znowu zalacze to sie zawieszaja i musze wajcha do góry po woli ustawiać na dół. Co to moze być Dzieki z gory JA bym zalecal sprawdzenie przekaznika sterujacego praca wycieraczek.Pierwszy odpowiada za zalaczenie zasilania a drugi to tryb pracy wycieraczek, siema Mam problem z przednimi wycieraczkami Na pierwszym biegu (praca przerywana) wycieraczki cały czas pracuja i jak chcę je wyłaczyc i ustawiam na tz.zero to nadal pracuja.Gdy wyłącze stacyjke i ja znowu zalacze to sie zawieszaja i musze wajcha do góry po woli ustawiać na dół. Co to moze być Dzieki z gory JA bym zalecal sprawdzenie przekaznika sterujacego praca wycieraczek.Pierwszy odpowiada za zalaczenie zasilania a drugi to tryb pracy wycieraczek, siema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zeebro Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Gdzie znaleźć przekaźniki sterujące wycieraczkami (wspomniane powyżej) i jak sprawdzić czy są sprawne? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.