Gość PawełN15 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Mam przejechane 164000km i chce wymienic Olej i nie wiem Jaki mam zalac A teras jest zalany 5W50 mobil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sten Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Jeśli jest wszystko ok to po co zmieniać? Lej to samo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryś_71 Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Widzę, że kolega ma ochotę na zmiany... Myślę że jeździsz na na bardzo dobrym oleju, a jeśli chcesz poeksperymentować to czemu nie, później podziel się doświadczeniami. Lejąc każdy dobry syntetyk silnika raczej nie skrzywdzisz. Ostatnio zmieniałem Mobil 1 10w40 na Castrol Magnatec 5w40 - mam wrażenie że teraz jakby głośniej parę sekund po rozruchu. Może to i prawda że łańcuch woli półsyntetyk...? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nol152 Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Dokładnie kolego na gestrzym oleju lepiej chodzi pod wzgledem mechanicznym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 może Valvoline 10w40 półsyntetyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Garfild83 Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 witam,a ja mam juz przejechane 170000tysi (niby,bo jestem drugim włascicielem) i olej syntetyk.Z tego co mi doradzali mechanicy to dobrze jest zalac takie silniki półsyntetykiem.Jak u Was wygląda ta kwestia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.