Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Problem ze zmieniarką fabryczna

Gość piasek_1981

Rekomendowane odpowiedzi

Gość piasek_1981

Witam mam radio fabryczne w nissanie almerze n16 i zmieniarkę clarion 6 cd pn2302 . wszystko grało ok póxniej pojawił sie napis cd error teraz zmieniarka pika i swieca sie diody na zółto. czy sie zablokowała??????????i po wcisneciu src na radiu nie wykrywa jej .otworzyłem zmieniare i siedziało tam 6 płyt wyjąłem i po podłaczeniu to samo czy powinienem odłaczyc akumulator by zresetowac radio i zmieniarkę???????????????jak uwazacie?????????????

Gdyby zablokowała się tak "klasycznie", to raczej na ekranie widniałby napis "SECURE" (czy jakos tak). Skoro nie jest widziana przez system audio, to o ile wina nie leży w kablach/złączach, to chyba kłania Ci sie wizyta u elektronika.

Gość piasek_1981

oki spróbuje z kablami pokombinowac , wczesniej było ok nie mam pojecia czemu teraz tak sie stało , miał ktoś moze podobny przypadek?????? czytałem gdzies ze objawy piknia i swiecenia diód na zółto to jakies zablokowanie moze płyta jest w srodku. a wie ktoś czy jest tu jakies awaryjne wyciąganie płyt??????????Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...