Gość benuch Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Witam wszystkich. Czy może ktoś podpowiedzieć gdzie w P11 z 97 roku znajde numer silnika i nadwozia, a może da się to odczytać z vin-u. Dzieki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Numery masz na ścianie grodziowej pod maską od strony pasażera i w dowodzie rejestracyjnym na pierwszej stronie jeśli mnie pamięć nie myli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Numer nadwozia jest na ścianie grodziowej - jak otworzysz maskę to z pewnością zobaczysz. Gdzieś czytałem, że VIN jest tez wybity obok siedzenia pasażera. Czy ktoś to może potwierdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danielvlv Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 tez czytalem ze obok siedzenia pasazera jest drugie miejsce gdzie powinien byc vin, ale cos chyba slabo szukam bo nie znalazlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość benuch Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Numery masz na ścianie grodziowej pod maską od strony pasażera i w dowodzie rejestracyjnym na pierwszej stronie jeśli mnie pamięć nie myli. Zgadza się VIN jest na pierwszej stronie dowodu, ale czy z niego odczytam te numery? Poza nim i numerem rejestracyjnym nie żadnych innych numerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgadza się VIN jest na pierwszej stronie dowodu, ale czy z niego odczytam te numery? Poza nim i numerem rejestracyjnym nie żadnych innych numerów. Jeżeli od wyjazdu z fabryki do chwili obecnej silnik nie był wymieniony, albo był wymieniany w ASO, to na podstawie VIN powinieneś móc ustalic nr silnika, prawdopodobnie i nadwozia (choć tutaj to już pewności nie mam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgadza się VIN jest na pierwszej stronie dowodu, ale czy z niego odczytam te numery? Poza nim i numerem rejestracyjnym nie żadnych innych numerów. Jeśli się nie mylę VIN i numer nadwozia to raczej to samo. Numeru silnika nie musisz mieć, od jakiegoś czasu jest traktowany jako część zamienna i nie wbijają numerów silnika do dowodu. A z tym numerem obok pasażera to wydaje mi się że dotyczy to P11.144. Fajnie jakby to ktoś potwierdził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) Jeśli się nie mylę VIN i numer nadwozia to raczej to samo. (...) Jeżeli, jak pisałeś wcześniej, wyżej, że i nr nadwozia jest wybity, i VIN jest wybity to znaczyłoby że są róże, i tym samym VIN to jednak nie to samo. Bardzo ładnie ktoś określił VIN jako swoisty "PESEL" auta, z którym opuściło fabrykę. Po opuszczeniu fabryki auto może doznać różnych przeszczepów i modyfikacji, ale wszystko rejestrowane pod jednym "PESELEM". Pozdrawiam Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez roobalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 A z tym numerem obok pasażera to wydaje mi się że dotyczy to P11.144. Fajnie jakby to ktoś potwierdził W tino jest pod siedzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość benuch Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Jeśli się nie mylę VIN i numer nadwozia to raczej to samo. Numeru silnika nie musisz mieć, od jakiegoś czasu jest traktowany jako część zamienna i nie wbijają numerów silnika do dowodu. A z tym numerem obok pasażera to wydaje mi się że dotyczy to P11.144. Fajnie jakby to ktoś potwierdził Zgadza się Piotrek Właśnie zadzwoniłem do serwisu Nissana potwierdzili co piałeś że VIN to numer nadwozia, natomiast silnik jest częścią zamienną a numer wybity jest na stopce pomiedzy silnikiem a skrzynią. Wróce do domu i sprawdze. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Jeżeli, jak pisałeś wcześniej, wyżej, że i nr nadwozia jest wybity, i VIN jest wybity to znaczyłoby że są róże, i tym samym VIN to jednak nie to samo. Bardzo ładnie ktoś określił VIN jako swoisty "PESEL" auta, z którym opuściło fabrykę. Po opuszczeniu fabryki auto może doznać różnych przeszczepów i modyfikacji, ale wszystko rejestrowane pod jednym "PESELEM". Pozdrawiam Chyba użyłem skrótu myślowego - VIN i numer nadwozia to to samo Tylko chodziło mi o to czy jest wybity w dwóch miejscach czy tylko na ściance grodziowej. Ja w swojej nie znalazłem obok pasażera, ale może za słabo szukałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi