profil22 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Od jutra zabieram się za montaż ściemniacza/rozjaśniacza światełka w środku kabiny w mojej n15. Niby banalna rzecz a jak niezwykle potrzebna. Chodzi o to aby po otwarciu drzwi światło stopniowo w ciągu ok 3sec. zapalało się, a po zamknięciu przez ponad 10sec również stopniowo wygaszało się Na allegro są ściemniacze gotowe ale w miarę drogie... oto schemat za 5zl jak mi sie wszystko uda to wstawie fotki jeśli macie jakieś pomysły do tego projektu to piszcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago256 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Układ spoko tylko, że ja dodał bym diodę prostowniczą(w razie gdyby nastąpiła zamiana końcówek). Pamiętaj tylko, że najważniejszy w tej konstrukcji jest radiator!! Bez niego to Twoja konstrukcja może zadziałać tylko kilka razy (usmażony tranzystor). Tutaj masz jeszcze trochę w tym temacie : http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic294496.html#7159168 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.